Fahéjas banánkenyér recept

1 adag
961
kcal
Fahéjas banánkenyér
Fahéjas banánkenyér
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy TV paprika magazinban találtam nagyjából egy éve, majd miután túl nagy adagnak bizonyult kettőnknek, és a kiszáradás veszélyeztette, a felét lefagyasztottam. Pár napja rámoltuk a hűtőt, és a kezünkbe került, gondoltam, nézzük meg, mit tud. Miután kiolvadt, ugyanolyan finom omlós volt, nálam ez már nyerő :) 

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

banánkenyér, banánkenyér fahéjasan, fahéjas-banános sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A banánt villával összetörjük.
  2. A margarint és a kétféle cukrot habosra keverjük.
  3. Hozzákeverjük a fahéjat, a banánt, a tojásokat és a lisztbe kevert sütőport. 
  4. Teflonformába sütőpapírt teszünk, majd ebbe öntjük a masszát. Szilikon formában is jól megsül.
  5. 170 fokon 1 órán át sütjük. Karamellszósszal érdemes tálalni, de önmagában is nagyon finom.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 202
elküldve: 0
receptkönyben: 38
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsófi.M

Mióta szakács: 2011.11.03.
37 recept

Hozzászólások (5)

r.renata
r.renatah, 2013-10-28 16:22

Sajnos még most sem látszik a liszt mennyisége. Pedig holnap lehet hogy megsütném...

mzsofi
mzsofih, 2013-10-28 10:01

Ouch, köszi, hogy szóltál, valahogy lemaradt. Ez az új receptbeküldő felület még nem a kedvencem :)) Pótolva!

Legfrissebb cikkek

Tejet gyárt a Coca-Cola!
Tejet gyárt a Coca-Cola!
Jól olvastad, nem vicc. Tényleg. Tejet.
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Tény, hogy egyre hidegebbek a napok, és ahogyan a tartalmasabb, melengetőbb ételek felé fordulunk, úgy nő az érdeklődés a komolyabb vörösborok iránt.
A kávé és a sütemény harmóniája
A kávé és a sütemény harmóniája
Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)
961