Fahéjas banánkenyér recept

megosztás
0
Fahéjas banánkenyér
Fahéjas banánkenyér
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy TV paprika magazinban találtam nagyjából egy éve, majd miután túl nagy adagnak bizonyult kettőnknek, és a kiszáradás veszélyeztette, a felét lefagyasztottam. Pár napja rámoltuk a hűtőt, és a kezünkbe került, gondoltam, nézzük meg, mit tud. Miután kiolvadt, ugyanolyan finom omlós volt, nálam ez már nyerő :) 

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

banánkenyér, banánkenyér fahéjasan, fahéjas-banános sütemény
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A banánt villával összetörjük.
  2. A margarint és a kétféle cukrot habosra keverjük.
  3. Hozzákeverjük a fahéjat, a banánt, a tojásokat és a lisztbe kevert sütőport. 
  4. Teflonformába sütőpapírt teszünk, majd ebbe öntjük a masszát. Szilikon formában is jól megsül.
  5. 170 fokon 1 órán át sütjük. Karamellszósszal érdemes tálalni, de önmagában is nagyon finom.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 212
elküldve: 0
receptkönyben: 49
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsófi.M

Mióta szakács: 2011.11.03.
39 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mzsofi
Zsófi.M / mzsofi h, 2013-10-28 11:01

Ouch, köszi, hogy szóltál, valahogy lemaradt. Ez az új receptbeküldő felület még nem a kedvencem :)) Pótolva!

Legfrissebb cikkek

Heti menü: könnyű ételek a forró nyárban
Heti menü: könnyű ételek a forró nyárban
A forró napokon általában az étvágyunk is csökken és jobban kívánjuk a könnyed fogásokat. Hogy mik is ezek? Ezekből állítottuk össze a heti menüdet!
A hét szakácsa: Allisc
A hét szakácsa: Allisc
E heti kiemelt szakácsunk Allisc, visszafelé olvasva: Csilla, nem tudja, mikor vált legkedvesebb foglalatosságává a sütés-főzés, de biztos benne, ezzel szeretne foglalkozni!
Rizses csirke, ahogy Oroszországban készül
Rizses csirke, ahogy Oroszországban készül
A rizses hús a világon mindenhol megtalálható Olaszországtól a Távol-Keletig. Én most egy oroszos verziót hoztam, és szerintem biztos, hogy benne van a TOP 3-ban!
962