r
Nosalty Logó

Fahéjas-aszalt szilvás csirkemellcsíkok

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Fahéjas-aszalt szilvás csirkemellcsíkok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 358 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1425 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1871 micro
  • β-karotin
    5095 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    868 micro
Összesen 358 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2182.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    1208 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    521.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2034 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    848 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    7484 micro
  • β-karotin
    20379 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3472 micro
Összesen 1425 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    863 micro
  • β-karotin
    2350 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk. A répákat vékonyan felkarikázzuk.
  2. Az olívaolajat egy serpenyőben (esetleg wokban) felhevítjük, és a húst pár perc alatt aranybarnára sütjük. Durvára vágott petrezselyemmel és majorannával fűszerezzük.
  3. Hozzáadjuk a répát és a szilvát. További 2-3 percig sütjük. Borral meglocsoljuk. A fahéjat és a szegfűszeget beledobjuk.
  4. Folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg a bor el nem párolog belőle.
  5. A vadrizst előírásnak megfelelően megfőzzük, és a hússal összekeverjük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 377
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 21851
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez is a ronda, de finom kategóriába tartozik. Először mindenki nagyon csúnyán nézett, hogyan jön össze a fahéj meg a hús, de szerencsére eljutottak az első falatig, ami pedig meggyőző volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek