r
Nosalty Logó

Ezerjós burgonyaleves cipóban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
La fée de cuisine
Ezerjós burgonyaleves cipóban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 5392 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3218.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    1913 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    657 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5916 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 1348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    170.3 g

Zsír

  • Összesen
    189 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12873.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    1814 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    758 mg
  • Foszfor
    2261 mg
  • Nátrium
    7651 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    727.8 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    2521.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2626 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1236 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23666 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1258 micro
Összesen 5392 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    581 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felhevített olajon félpuhára pároljuk a vékony szeletekre vágott hagymát, a sárgarépát és a fehérrépát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  2. Ezt követően hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és burgonyát, majd felöntjük annyi vízzel, ami jól ellepi. Addig főzzük, amíg a zöldségek teljesen meg nem puhulnak.
  3. Közben a tejfölből és lisztből habarást készítünk, amikor már szép sima, a meleg levesből is keverünk hozzá egy két evőkanállal, és csak ezután öntjük bele a levesbe. Jól összekeverjük, majd hozzáöntjük a bort is.
  4. Végezetül pedig hozzáadjuk az aprított tárkonyleveleket.
  5. Levesünket cipóban tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1920
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

A Szent György napi főzőversenyre kerestem borral készült ételeket, így találtam erre a receptre a Bor És Vad elnevezésű oldalon. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek