Extra szaftos rakott krumpli recept

Extra szaftos rakott krumpli
Extra szaftos rakott krumpli
115 perc / előkészület: 40 perc főzés: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban utáltam a rakott krumplit! Ki nem állhattam, hiszen olyan száraz, és valahogy egyáltalán nem csúszik. Mármint az átlagos rakott krumpli. Persze, kötelező volt mindig megennem, így aztán, mikor végre önálló lakásomba költözhettem, természetesen sosem készítettem ezt az ételt. Ám férjhez mentem, és kiderült, Párom nagyon szereti. Na jó, gondoltam, akkor nincs más választásom: "feltalálom" a saját verziómat, ami nekem is ízlik, ám Neki is örömet okozhatok vele
Ez a csodálatos ízvilágú, bőven szaftos finomság kerekedett az ötletemből, aminek akkora, de akkora sikere van nálunk, hogy azért csak most osztom meg a NoSalty-val a receptet, mert Férjecském évekig azt mondta, hogy ennek a Családban kell maradnia, annyira jó, legyen ez a mi "titkos receptünk". :-D Most már ezt az ételt ismeri csak el Rakott Krumplinak, a hagyományos verziót nem is szereti. Remélem, másoknál is ekkora sikere lesz. :-) Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 8 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Zita spéci rakott krumplija, a Rakott Krumpli, szaftos rakott krumpli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük az alapanyagokat: a krumplit meghámozzuk, karikákra vágjuk, és enyhén sós vízben feltesszük főni, valamint keményre főzzük a tojásokat, és megfőzzük a virsliket. A kolbászt és a megfőtt virslit felkarikázzuk.
  2. A reszelt sajt kb. 2/3-át összekeverjük a tejföllel.
  3. A félpuhára! főtt krumplit, a karikákra vágott főtt tojást, a felkarikázott virslit és kolbászt, a baconkockákat és a sajtos-tejfölös masszát alaposan összekeverjük (vigyázva, hogy a krumplit és a tojást ne nagyon törjük össze.)
  4. Az egészet beletöltjük egy előzőleg vékonyan kivajazott jénaiba (vagy más, alkalmas, nagyobb tűzálló tálba), a reszelt sajt maradékát a tetejére szórjuk, pirosra sütjük a tetejét úgy, hogy az utolsó 5 percben a tetejét grillezzük. (Tipp: ha füstölt helyett trappista sajttal dolgozunk, kevesebb idő is elegendő a tetejének, az hamarabb megpirul.)

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 151
össznézettség: 85 618
elküldve: 5
receptkönyvben: 422
elkészítve: 17/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Zit

Mióta szakács: 2009.06.15.
51 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Haan Angela
Haan Angela Sun, 2014-03-02 22:54

Én vajat teszek a rétegek közzé, és duplázom a tejföl adagot. Nagyon finom szaf
tos lesz!

Haan Angela
Haan Angela Sun, 2014-03-02 22:52

Én a rétegek közzé vajat szoktam vékony szeletekbe tenni, és a tejföl mennyiségét duplázva, a tejfölbe elkeverek 2 nyers tojást is. Arra jön a reszelt sajt. Nagyon szaftos és ízletes!

souvenir95
souvenir95 Tue, 2012-01-17 20:14

Szia! Víz a rakott krumpliba????????
Ha sok szaftot akarsz tegyél a a tepsi aljába zsírt!!! Így nem ragad le a krumpli sem, és szaft is lesz annyi, mint a baj :) Nem győzöd majd elmosni :D

804