r
Nosalty Logó

Extra sajtos pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Extra sajtos pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1102 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 4408 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 231 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4349.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    1040 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    848 mg
  • Nátrium
    2298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 1102 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.5 g

Zsír

  • Összesen
    225.6 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    479 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17396.9 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    4159 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    3391 mg
  • Nátrium
    9190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    682.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1315 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    631 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1281 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    282 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1396 micro
Összesen 4408 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    914.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Leszitáljuk a finomlisztet és a kukoricalisztet, összekeverjük. Meglangyosítjuk a tejet, majd a felét a lisztbe öntjük.
  2. A maradék tejbe beletesszük a cukrot, és az élesztőt, majd megfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztkeverékhez az olajat és sót, majd legvégén az élesztőt. Összegyúrjuk. Nem baj, ha a tészta ragacsos, mert a nyújtás során kell hozzá még liszt.
  3. Pihentetjük a tésztát 35-40 percig, míg kétszeresére nem nő a massza.
  4. Előre belisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, folyamatosan kevés lisztet adunk hozzá, hogy ne ragadjon. Lágy tésztát kell, hogy kapjunk.
  5. Előmelegítjük a sütőt, míg el nem éri a kellő hőmérsékletet, rátesszük a feltétet a következő sorrendben:
  6. Először a reszelt edámi sajt felével beszórjuk a tésztát, ez lesz az alap. Rákockázzuk a turistát, a felkockázott vöröshagymát, majd a konzerv kukoricát hozzáadjuk. Végül kis darabokra tördeljük a bébikukoricát, és egyenletesen eloszlatjuk, az uborkakarikákkal együtt. A tetejére a mardék edámi sajtot rászórjuk, majd a felkockázott trapistát egyenletesen eloszlatjuk, utolsó simításként.
  7. Betesszük a sütőbe, majd kb. 40 percig sütjük. Akkor van kész, ha a tészta széle szép világosbarna színezetet kap.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2617
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaptam drága nagymamámtól fél kg edámi sajtot, amit én nem nagyon szeretek a karakán íze miatt. Gondoltam, mivel úgy sincs itthon paradicsompüré, hogy pizzaalapot készítsek, helyettesítem sajttal, mert hát csak nem kellene hagyni, hogy megromoljon. Eszembe jutott, hogy ha hagymát rakok a sajt közelébe, akkor egy krémsajtszerű állagot kapok. Ugyanis ha a pirított hagymát kihűlni hagyjuk, kocsonyaszerű állagot vesz fel, ez pedig az olvasztott sajttal együtt sajtkrémszerűséget eredményezhet. Mit volt mit tenni, kipróbáltam. Bevált, nagyon finom lett, ezért megosztom veletek is.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!