r
Nosalty Logó

Extra csokis muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fancsa
Extra csokis muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 775 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4659 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 325 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 775 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    211.8 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    747 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7199.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    1634 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    646 mg
  • Foszfor
    3266 mg
  • Nátrium
    1331 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    627.5 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1286 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1263 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 4659 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 325 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190°-ra, hőlégkeveréses álláson, és béleljük ki papírral a muffinformáinkat.
  2. A vajat a cukorral keverjük habosra, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliás cukrot és a fél citrom reszelt héját.
  3. Ha van állványunk a kézi mixerhez, amíg a vaj a cukorral "habosodik", a liszteket, a sütőport, a szódabikarbónát és egy nagy csipet sót szitáljunk bele egy tálba. Daraboljuk fel "morzsásra" a csokoládét, és keverjük össze a lisztes egyveleggel.
  4. A vajas masszához adagonként adjuk hozzá a lisztes keveréket és a joghurtot. (Ha nem elég erős a mixerünk, inkább csináljuk kézzel, a csokidarabok néha összevesznek a keverőlapátokkal.:( )
  5. Végül fogjunk egy evőkanalat, és az előkészített muffintepsi mindegyik horpadásába tegyünk egy-egy nagy kanálnyit a masszánkból, majd 20-25 perc alatt süssük aranybarnára. A 20. percnél mindenképpen érdemes ránézni, mert hajlamos kicsit túlsülni.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3026
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Extra csokis muffin
Fancsa 2 recept

A csokis keksznél azt hiszem, csak egy gyorsabb és legalább olyan finom dolog van: a csokis muffin! És minél csokisabb, annál finomabb. A legjobb, ha a feldarabolt csoki minden morzsája bekerül a tésztába, és a sütés alatt beleolvad. Szinte bocifoltokat növeszt a süti. Na meg új fejet, amekkorára dagad. De ez az én bűnöm, szeretem, ha körbe lehet csipegetni a muffinpapírt. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek