r
Nosalty Logó

Étcsokoládés madártej

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Étcsokoládés madártej
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A madártejhez

A tálaláshoz

Összesen 493 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A madártejhez

A tálaláshoz

Összesen 2468 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A madártejhez

A tálaláshoz

Összesen 127 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    810.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 493 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    98 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    912 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4052.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1817 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    794 mg
  • Nátrium
    1085 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.6 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1264 micro
Összesen 2468 kcal
  • 12% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

A madártejhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A madártejhez

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A tojásokat széttválasztjuk, a tojásfehérjéből 1 ek cukorral és csipetnyi sóval kemény habot verünk.
  3. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és kanál segítségével beleszaggatjuk a kemény fehérjehabot.
  4. Sütőbe tesszük, és 3-4 percig sütjük.
  5. 1,4 liter tejben felolvasztjuk a csokit, és felforraljuk.
  6. Egy nagyobb tálban összekeverjük a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat és az étcsokipudingot, majd folyamatosan kevergetve, fokozatosan hozzáadjuk a csokis tejet.
  7. Visszaöntjük a lábasba, és állandó kevergetés mellett besűrítjük.
  8. Tálba öntjük, tetejére helyezzük a galuskákat, kihűtjük, és hűtőbe tesszük.
  9. Az elkészült madártejet csokireszelékkel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12957
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ízvilága egészen más, mint az eredeti madártejnek, de aki kedveli a csokis dolgokat, annak biztosan ízleni fog.

Hozzávalók

A madártejhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek