r
Nosalty Logó

Eszterházy torta Boszi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Eszterházy torta Boszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 1420 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 5675 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 374 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    109.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1126.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.9 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 1420 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.9 g

Zsír

  • Összesen
    439.7 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    233 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4507.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    1145 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    846 mg
  • Foszfor
    1738 mg
  • Nátrium
    649 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.7 g
  • Cukor
    268 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1237 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1155 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    991 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 5675 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. Egy sütőpapírra 4x körberajzolunk egy 18 cm-es kerek formát, majd kivágjuk.
  2. A 4 köralakot elhelyezzük a tepsikbe. Valószínűen 2 db lapos tepsibe fér bele. Érdemes a papírok alját kicsit bezsírozni, hogy kicsit tapadjon. A sütőt bemelegítjük 180 fokra.
  3. A tojásfehérjébe beletesszük a sót és a citromlét, és kemény habbá verjük.
  4. Ha már jó kemény, beletesszük a nádcukrot és addig keverjük, amíg serceg, majd belekeverjük a diót és a fahéjat.
  5. A masszát 4 részre osztjuk, és a sütőpapíros köröket kikenjük vele. Ha nagyon pontosak akarunk lenni, ki lehet mérni. Ha szépen elegyengettük, mehet a sütőbe, kb. 10 perc alatt kisütjük a lapokat, majd várunk, hogy hűljön. Nem kell teljesen kihűlnie, csak annyira, hogy megfordítva könnyen lejöjjön a papír a kész tésztáról. Nagyon óvatosnak kell lenni. Félretesszük, hogy teljesen kihűljön.
  6. Elkészítjük a krémet közben. Tejből és a pudingporból pudingot főzünk, és hagyjuk kihűlni.
  7. A margarint habosra kavarjuk a porrá darált nádcukorral, és a már kihűlt pudinghoz keverjük. Ehhez jön a darált dió, és az ízlés szerinti rum vagy aroma. A krémet is 4 felé osztjuk, igaz csak három lapot kenünk meg, de kell krém az oldalára is.
  8. A 4 lapból kiválasztjuk a legszebbet és leglaposabbat, mert az lesz a legfelső. Az 1. lapot rátesszük egy lapos tányérra, vagy ki mire szeretné. Megkenjük a krémmel, és rátesszük a 2. lapot. Ezt is megkenjük, és mehet rá a 3. lap. Krém és a 4. lap. Kicsit megigazítjuk a lapokat, hogy jól legyenek összeragasztva.
  9. A felső lapra jön a díszítés: A kétféle csokit külön-külön megolvasztjuk a mikróban. Az étcsokit szépen felkenjük a felső lapra, hogy szép sima legyen. Mielőtt megkeményedne, a felolvasztott fehér csokit egy zacskóba tesszük, és pici lyukat vágunk a sarkán. Az étcsokira köröket rajzolunk a fehér csokival.
  10. Előveszünk egy fogpiszkálót, és csíkokat rajzolunk a csokira, majd ellentétesen is. A fotón látszik a minta. Betesszük a hűtőbe kicsit dermedni.
  11. A hűtőből kivett tortának az oldalát bekenjük krémmel, és beszórjuk dióval. Rátesszük a félbevágott diókat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 32390
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 24.

Ajánló

Bárkinek ajánlom, aki szereti a diós ízeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kislányom szülinapjára készült ez a változat, mert most nem ehet fehér cukrot és lisztet. A neten találtam a laptopkonyha-n. Köszönet érte.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek