Eszterházy torta 3. recept

1 adag
937
kcal
Eszterházy torta 3.
Eszterházy torta 3.
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tortaklasszikus.
További receptek itt.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ünnepi diótorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fehérjét a cukorral verjük fel keményre. Adjuk hozzá az őrölt diót és a lisztet.
  2. Süssünk a masszából 4 darab lapot.
  3. Főzzük fel a krémhez a tejet. Adjuk hozzá a cukrot, a pudingport és a két tojást. Ha kihűlt, keverjük hozzá a vajat és a diót. Töltsük meg krémmel a tortalapokat.
  4. A tetejére tojásfehérjét keverjünk el porcukorral, és ezzel vonjuk be. Ha ügyesek vagyunk, folyékony csokoládéval tehetjük díszessé a tetejét.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 103 678
elküldve: 16
receptkönyben: 745
elkészítve: 1/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Herr Ludwig

Mióta szakács: 2010.02.08.
19 recept

Hozzászólások (19)

Szuszka
Szuszkap, 2013-03-15 13:48

Lehet én vagyok a fura,de ezen a képen egy 5 lapos süti van...
Namármost!A recept szerint süss 4 lapot!Akkor
kérdem én bután,hogy ez a süti a cukiból van???

Nevetke
Nevetkek, 2012-10-23 17:26

Mitől sötét a tészta? Nem kell-e sütőpor? 4 vagy 5 lap? Nagyon gyenge a recept. A hozzászólásokból is látszik, hogy több sebből is vérzik! Miért nem vették már le? Komolyan ennyire kell ez?

danny091
danny091szo, 2011-10-15 20:25

Udv mindenkinek!
En is megremultem, amikor meglattam a mennyisegeket, mert a liszt valoban kevesnek tunik. Tehat kinyitottam a vendeglato tanulmanyaim alatt hasznalt konyvemet, es az elso mondat lassunk csodat az volt, hogy "A torta masszaja csak tojasfeherjebol keszul" :) Tehat megnyugodtam. Mar szedem is magam, es indulok a t-ba :) Remelem sikerul, majd megirom az eredmenyt :)

Udv.:
Daniel

csilien
csilienszo, 2011-04-23 10:26

Elképesztő!Én is szoktam recepteket felrakni(mindmegette),és van,hogy hibásan,mert elgépelem.
De ,ha kommentem érkezik megnézem,és megválaszolom.Mellesleg én a krémbe 25dkg diót tettem,a tortalapot megvettem,mert nem maradt időm megsütni.Na így sikerült.A tetejére való porcukor arányt sem írta le a kedves...

Timiana
Timianap, 2011-04-22 22:13

Lányok, össze ne vesszetek! Gondoljatok arra, hogy rokonlelkek vagytok.Szerettek sütni-főzni.
Igen, elsőre gyanúsnak tünt a recept, 11 dkg szárazanyag -az kb 6 evőkanál -10 tojás habjához...
talán egy könnyű tészta. Ki kell próbálni. Egyébként a tészta emlékeztet az IKEA-s mandulatortához.
Majd leírom a receptet, egy az egyben olyan mint az igazi amit az IKEA-ban kapni.

margica
margicak, 2011-04-19 22:00

Na most jó lenne tudni hogy valaki megsütötte e már és sikerült vagy nem.
KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPET MINDENKINEK!

Tmea
Tmeacs, 2011-03-31 13:42

Na erről beszélek.
Gondolat-szabadság van és vélemény nyilvánítási szabadság. Arra gondolok, amire jól esik, és a véleményem is szabadon alakítom. Lehet, hogy te vagy itt a nagy megmondó ember ezen az oldalon, de nem te fogod nekem megmondani, hogy mire gondoljak.
A hsz-em lényege egyébként nem ez volt.

Tmea
Tmeacs, 2011-03-31 09:49

Amúgy sem nagyon divat ezen az oldalon a válasz adás, ha csak nem kötekedésről van szó, tisztelet a kivételnek.
Egyébként ha 10 fehérjét felverünk kemény habnak, és beleforgatunk utána 8 dkg lisztet, meg mondjuk 10 dkg darált diót, abból lehet 5 vékony lapot sütni, mert igen tetemes mennyiségű massza lesz belőle. Ezt tapasztalatból mondom, mert van nekem is egy tortám, amit 7 fehérjéből kell sütni, és ha a 26 cm-es - ami elég nagy - kapcsos tortaformában sütöm, gond nélkül el lehet vágni 3 lapra. Tehát ha valamivel kisebb formában sütjük, ami persze nincs ide írva - ami szintén nem divat itt, pedig a beküldésnél ott van a tepsi mérete!!!, sőt válaszolni sem divat erre a kérdésre, ami pedig elég lényeges lenne, mert nagyon nem mindegy, hogy a receptben megadott mennyiségek mekkora tepsihez vannak feltüntetve, hiszen ennek az ismeretnek hiányában lehetetlen ezeket a recepteket kipróbálni, tehát tök felesleges beküldeni őket - akkor simán meg lehet sütni a 4 vagy akár az 5 vékony lapot is, ahogy a Mézes-krémesnél.
No, az egy másik kérdés, hogy a képen szereplő torta valóban az itt megadott receptből született-e vagy sem...

Gargoyle
Gargoylecs, 2011-03-31 10:12

Kedves Tmea!
Először is: vegyél vissza egy kicsit ebből a marha nagy jóindulatból. Most komolyan.
Veled ellentétben nem mindenki tölti itt az szabadidejének nagy részét. Más dolog, hogy vannak olyan szakácsok, akik feltesznek pár receptet és aztán nem foglalkoznak az oldallal - de ezzel nem az oldalt minősíteném. Ilyenek mindig voltak és lesznek is.
Ami a tepsiméretet illeti: annak megadása régebben nem volt még az opciók között, ezért van az, hogy van ahol látod, van ahol nem. Az, ha valaki ennek ellenére nem írja be, az már megint egyéni kérdés.
Lehet ennek hangot adni, de az hogy szerinted melyik receptet felelsleges beküldeni és melyiket nem, elég szubjektív vélemény. Nem gondolom, hogy a 9600 receptből ne találnál olyat, ami mindenki tudásszintjének megfelel. Amikor meg már megvan a tapasztalat, lehet olyanokat sütni, ahol nem válaszolnak Neked.
Mert az mondjuk fel sem merül benned, hogy azzal, aki 1-2 vagy 3 éve beküldte receptet, közben mi történhetett? Hogy talán elvesztette a munkáját, nem tudja fizetni az internetet, vagy beteg lett, vagy kisebb gondja is nagyobb annál, hogy az e-mailjeit nézegesse. És amikor feljön ide nagy ritkán, amikor lehetősége van, akkor is rögtön egy ilyet olvas. Kicsit gondolj már bele a másik oldalba is. Itt nem azért vannak a szakácsok, hogy kiszolgálják az embereket. Ők is emberek. Mindenki a maga gondjával. És sosem tudhatod, kinek mije van. Erre gondolj légyszíves.
Egy kis emberséget, ha lehet.
Köszönettel.
Eszter

mislenbaba
mislenbabacs, 2011-03-31 08:55

Ez a recept pont egy éves. Ez a legfrissebb receptje. Herr Ludwignak. Ne nagyon számítsatok a válaszadására. Szerintem azóta nem is járt erre. :- (

mézecske74
mézecske74cs, 2011-03-31 07:44

Egyetértek mindenkivel én nem így ismerem pedig nekem nagyanyám sokszor csinált ilyet.

gubigabi
gubigabiv, 2011-03-27 18:22

Itt valami nagyon nem jó! 3 dkg dióból nehéz lenne 4 lapot, vagy ahogy a képen van 5 lapot sütni. Az egész zavaros. Hát ez tényleg nagyon "eredeti".

zsosza
zsoszasze, 2011-03-02 11:38

Szeríntem nem jók az arányok 8dkg lisztből az életben nem lehet 5-lapot sűtní.

látogató
látogatósze, 2010-03-31 06:47

Lehet, hogy elírás a 3-3 dkg cukor ill. dió, nem inkább 30-30 dkg-ra van szükség?

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
938