r
Nosalty Logó

Eszterházy szelet Nikóka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Eszterházy szelet Nikóka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 8679 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 340 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.9 g

Zsír

  • Összesen
    516.8 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    192 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    177 g
  • Koleszterin
    1643 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7807.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    1997 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    595 mg
  • Foszfor
    3115 mg
  • Nátrium
    1787 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    891.5 g
  • Cukor
    579 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3163 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    305 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    1422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3005 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1887 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2305 micro
Összesen 8679 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojásfehérjéket 12 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a langyos tejjel, az olajjal kihabosítjuk.
  2. A liszthez hozzákeverjük a sütőport, a darált diót, a fahéjat, így adjuk a kihabosított tojássárgákhoz. Jól elkeverjük, majd végül hozzáadjuk a fehérjehabot.
  3. Papírral bélelt tepsiben sütünk egy lapot kb. 25-30 perc alatt, légkeveréses sütőben.
  4. Ha kihűlt, elvágjuk félbe.

Krémhez

  1. A tojásokat a pudingporral és egy kevés tejjel kikeverjük, a többi tejet a cukorral felforraljuk, majd a kikevert pudingporral sűrűre főzzük.
  2. Ha kihűlt kikeverjük, és hozzáadjuk a kihabosított margarint. Az elvágott lapot megtöltjük, majd 2-3 órára betesszük a hűtőbe.

Díszítéshez

  1. A csokit az olajjal felolvasztjuk, a süti tetejét bevonjuk, majd gyorsan a megolvasztott fehér csokival megcsíkozzuk.
  2. Ezután egy fogpiszkálóval egyszer lefelé, egyszer felfelé húzkodjuk. Ha megdermedt felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35×40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6509
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eszterházy szelet Nikóka konyhájából
Nikóka 172 recept

A sógornőm szülinapjára készítettem.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?