Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Esti gyors melegszendvics

Esti gyors melegszendvics
Esti gyors melegszendvics
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor nincs időd vacsorát készíteni az éhes hazatérőknek, de mégis valami meleget szeretnél tálalni, ez a melegszendvics kitűnő tipp, és mégsem "mű". Egy finom bögre forralt borral még finomabb! :)

hozzávalók / 4 adag

Alap

Szendvicskrém

Szólj hozzá!

elkészítés

Alap

  1. Vágunk 8 szelet kenyeret. Mivel a krém elég "vastag", nem ajánlom a toast kenyeret.

Szendvicskrém

  1. Nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük a párizsit és a sajtot.
  2. Kisebb lyukú reszelőn lereszeljük a hagymát is.
  3. Összekeverjük a párizsit, a sajtot, a hagymát, majd hozzáadjuk a tejfölt. Ha picit sűrű, lehet még tejföllel hígítani.
  4. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt és a fokhagymakrémet. Utóbbit helyettesíthetjük 1-2 gerezd apróra vágott fokhagymával is.
  5. Ráhalmozzuk a kenyérszeletekre a krémet, és az előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 109
össznézettség: 284 687
elküldve: 31
receptkönyvben: 1 176
elkészítve: 82/82
Facebookon megjelent: 5

szakács

MajaSéf

Mióta szakács: 2014.10.18.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

melegszendvics, párizsis-sajtos melegszendvics, melegszendvics párizsis krémmel

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2018-01-05 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.01.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Muscat
Muscat Thu, 2018-01-04 12:11

Kimaradt a leírásból: ... és a végén rászórjuk a reszeltsajtot, majd...

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2018-01-04 03:04

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.01.03. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Wed, 2018-01-03 21:27

Ez hol marad, kedves Nosalty, hogy ma a Facebookon kiemeltétek??????!!!!!!!

Nosalty.hu

2017-01-03 11:19

Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata

Ui.: Érdekesség - már a 2. helyen állt - hipp-hopp ott termett a semmiből -, amikor megjelent a Facebookon!!! Na, ez, hogyan lehet vajon......?!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Wed, 2018-01-03 22:11

Érdekesebbnél érdekesebb dolgok.....ez még nem volt itt, mikor én az előbbit írtam, bár az időpont - látszat - szerint, Ti írtátok ezt ide előbb....!!! Írtam én már, hogy Nektek varázspálcátok van! :)))

raczmargit2
raczmargit2 Thu, 2017-12-28 20:14

Másként ismerem
Párizsis melegszendvics krém:
Hozzávalók:
10 dkg párizsi (kis lyukú darálón ledarálva)
1 db tojás,
2 dl 20%-os tejföl
Zúzott fokhagyma
Kevés paprikakrém (Piros arany), hogy rózsaszínű legyen.
Vajas kenyérre kanállal rátesszük, széthúzzuk a kenyéren.
Tetejére reszelt sajtot szórunk.
Sütés: 200C-fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Citromos teával kitűnő vendégváró vacsora!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2017-01-13 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.01.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2016-05-09 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.05.08. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2016-01-06 03:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.01.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2016-01-04 03:05

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.01.03. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2016-01-03 03:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.01.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2016-01-02 03:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.01.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

b-n
b-n Sat, 2015-10-31 13:12

Nagyszerű recept! Főleg úgy, hogy az őszi szünetbe szívesen időzik nálunk minden rokon gyerek, minden korosztályból... mint pl. most is. :) Rövid kirándulás előtt elkészítettem, majd jövetelkor be a sütőbe...mire az összes gyerek kezet mosott, kihámozta magát a ruháiból és a kutya is a helyére került már kész is volt! :) Hálásan köszönöm!

juditkecskemet
juditkecskemet Wed, 2015-10-14 19:14

Szuper finom. Én fokhagymakrémet és ételízesítőt nem szoktam bele tenni, viszont egy kis májkrémet igen. Mi úgy nagyon imádjuk..
Tetejére egy pici piros aranyat nyomunk díszítésnek és csakis csemege uborka szeletekkel fogyasztjuk.

809
kenyér 8 szelet
párizsi 30 dkg
trappista sajt 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
tejföl 3 dl
mustár 1 teáskanál
fokhagymakrém 2 teáskanál
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint