r
Nosalty Logó

Esküvői gesztenyetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Esküvői gesztenyetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1498 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5989 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 280 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    104.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    593 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1882.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.2 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    833 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    821 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    433 micro
Összesen 1498 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.1 g

Zsír

  • Összesen
    418.7 g
  • Telített zsírsav
    209 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    2370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7529.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    2022 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    3103 mg
  • Nátrium
    1802 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456.9 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    914.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    508 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    1230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    604 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1730 micro
Összesen 5989 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőport hozzáadjuka liszthez, majd szétválasztjuka tojásokat. Felverjük a tojásfehérjét kemény habbá, majd a tojások sárgáját a cukorralkihabosítjuk. A sárgáját hozzáöntjük a fehérjéhez, majd a sütőporos lisztet apránként hozzáadjuk, és habverővel óvatosan összeforgatjuk, elkeverjük úgy, hogy a hab ne törjön össze.
  2. Kivajazott-lisztezett tortaformába tesszük, és 180 °C-on 25-30 percig sütjük (tűpróba).
  3. A krémhez a gesztenyepürét lereszeljük, a tejszínt kemény habbá verjük, ha szükséges, egy kevés zselatint tehetünk hozzá, hozzáadjuk a rumaromát, az ízlés szerinti porcukrot és a gesztenyepürét. Óvatosan összekeverjük.
  4. Ha kihűlt a piskóta, 3 felé vágjuk, majd betöltjük a tortát.
  5. Oldalát és a tetejét tejszínhabbal vonjuk, majd az oldalát a szeletelt mandulával panírozzuk (bevonjuk).
  6. A tetejét tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 18217
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 21.

Receptkategóriák

A krémbe szoktam tenni egy kevés zselatint a biztonság kedvéért. A rózsát saját kezűleg szoktam csinálni, de ugyanolyan kész rózsa is tökéletes.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!