Esküvői barackos joghurttorta recept

Esküvői barackos joghurttorta
Esküvői barackos joghurttorta
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A torta egy nagyon kedves kislány, Dóra esküvőjére készült. Dóra nem szereti a vajas, édes-krémes tortákat, ezért készítettem neki ezt a szuper finom, könnyű tortát. Nagy sikert aratott a násznép körében, és nagyon gyorsan elfogyott.

hozzávalók / 4 adag

A nagy piskóta karikához

A kis piskóta karikához

Az összeállításhoz

ajánlat

Megjegyzés:
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, csak a hozzáillő joghurtot kell megkeresni.
Nem kell fixáló a habba, mert a joghurt csodálatosan kemény habot eredményez.
Ha teszünk egy kis színező gyümölcslevet a habba, akár színes tortát is készíthetünk nagyon könnyen.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

esküvői joghurttorta barackkal
Szólj hozzá!

elkészítés

Elkészítjük a piskótát:


  1. A megadott mennyiségekből piskóta karikákat sütünk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk.
  3. A fehérjéhez adjuk a vizet.
  4. Elkezdjük a fehérjét robotgéppel habbá verni.
  5. Ha kemény, beletesszük a cukrot, és tovább verjük.
  6. Belekeverjük a sárgáját, majd a lisztet, az olajat és a szódabikarbónát.
  7. Kikent, morzsával beszórt formába öntjük, és tűpróbáig sütjük előmelegített sütőben.
  8. A megsült karikákat rácsra tesszük, és kihűtjük.
  9. Ha kihűltek, 3 -3 szeletre vágjuk.

Elkészítjük a krémet:


  1. A barackkonzervet kinyitjuk, és a barackokat lecsepegtetjük.
  2. Az egyik dobozt felkockázzuk.
  3. A tejszínt keményre verjük, és belekeverjük a joghurtot.
  4. Ízlés szerint ízesítjük mézzel vagy porcukorral. 

Összeállítjuk a tortát:


  1. A piskóta karikákat megkenjük vékonyan barackdzsemmel.
  2. Majd rákenjük a joghurtos habot.
  3. Megrakjuk a felkockázott barackkal. Addig folytatjuk az építkezést, amíg elfogy a piskóta.
  4. Kívülről is bevonjuk a barackdzsemmel, majd a habbal.
  5. Az alsó nagy karikát körbe rakjuk babapiskótával, amit joghurtos habbal ragasztunk oda.
  6. A maradék joghurtos habot csillagcsöves habzsákba töltjük, és díszítjük a tortát.
  7. Cikkekre vágott barackkal megrakjuk a tetejét.
  8. A habrózsákra cukorgyöngyöket teszünk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 23 323
elküldve: 5
receptkönyvben: 223
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

Hozzászólások (30)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ancymancy
ancymancy / ancymancy k, 2012-10-23 16:32

Sziasztok! Nagyon szép a torta, és nagyon szeretném megcsinálni, de nem tudom pontosan mekkora tortaformára vannak méretezve az arányok. Mekkora átmérőjű kell, hogy elég legyen a hab? Nekem egy elég nagy van, meg egy 2/3 akkora. Nem fele-fele...:( szóval lehet, hogy vennem kell formát, de mekkorát? Ja és elrontja majd, ha mégis teszek bele zselatint? Félek, hogy összeesik, ez az én formám :)))) két zacskó elég lenne bele? Ja, és meggyel gondoltam megcsinálni:) Úgy szeretem az ilyen sütiket, hogy kicsit kontrasztos a savanykás és az édes íz:)

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 k, 2012-10-23 23:20

Szia Ancymancy! A tortaforma átmérője amiben én sütöttem 32 cm. A kicsi pedig egy 18 cm-es kislábasban készült.Sütheted más méretben is, max a magasságában lesz különbség. A hab biztosan elég lesz, és a joghurttól nagyon kemény lesz nem esik össze. A gyümölcsöt pedig úgy variálod ahogy akarod!A zselatin nem rontja el, csak én személy szerint nem szeretem használni.

ancymancy
ancymancy / ancymancy p, 2015-07-03 03:37

Az instrukcióid alapján még tavaly...tavaly előtt? Nem is tudom, de elkészült. A mai napig emlegetik...olyan hatalmas torta lett, hogy alig bírtam el, a krém kemény, könnyű és isteni finom. Leírtam a receptet, el ne vesszen véletlen. Mert ezvalami csoda :P Köszönöm!

batane.monika
Móni főz / batane.monika sze, 2012-06-20 21:52

Szia!
Szerinted friss eperből és ribizliből is elkészíthető? De úgy, hogy csak az alsó rész lenne gyümölcsös a felső pedig csak vaninliás lenne kekszes görögjoghurtból? Nos

Üdv:Móni

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 cs, 2012-06-21 16:31

Teljesen mindegy milyen gyümölcsből készíted.Az epres nem rossz ötlet, a ribizli sem, bár nekem a tejszínnel kicsit savanyú.A görög joghurttal pedig még finomabb. azt én is nagyon imádom!
Variáld bátran, mert a lehetőségek korlátlanok.Ez a menyasszony kívánságára készült konzerv barackból, mert neki az a kedvence.Üdv Marika

ani0228
ani0228 szo, 2012-01-07 19:59

hát nem tudom hozzzá fogjak e mert nagyon idöigényes.

Jafar
Jafar v, 2011-12-25 14:01

Fantasztikus ez a torta! :))) Megsütöttem szentestére,mert két szülinapot is tartunk!Nagyon finom lett,szerintem a legfinomabb torta amit életemben ettem!!!Köszönöm a receptet!Boldog Karácsonyt!

Marija
Marija h, 2011-09-12 18:47

 
Köszönöm,Becsben elek,es itt is van nagyobb,kb.1/2l.,v.500gr,mar nem tudom pontosan hogy merik,es a normalis kisebb.üdv. Maria

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 k, 2011-09-13 20:47

Szia Marija!
Nem tudod elrontani inkább a nagyobb kiszerelést válaszd és kóstold meg amikor belekevered a joghurtot a habba. Ha több a joghurt csak finomabb lesz az íze. Puszi Marika

szneki
Szneki / szneki v, 2011-09-11 09:45

kedves Marija!
bocs hogy én válaszolok,hátha így hamarabb elkészíted...
Mo.-on van 375 grammos és 450 grammos joghurt is,ezek a nagy poharasak.A kicsiket nem tudom,de mindenképp nagy kell hozzá!
Jó sütést,üdv.:Zsuzsi

Marija
Marija p, 2011-09-09 19:52

 
Nagyon tetszik a recept,mivel külföldön elek,es itt több fele nagysagban van joghurt,kerlek ird meg,hany dl. egy joghurt?

szneki
Szneki / szneki h, 2011-08-15 21:13

Kedves Marika!
most látom csak,hogy márciusban elfelejtettem neked referálni a végeredményről:)
Nagyon szép lett Anya tortája,és mindenkinek ízlett,úsztam a dicséretben:)
köszi még egyszer!
üdv.:zsuzsi

katica92
katica92 h, 2011-08-15 19:33

nagyon köszönöm, ez aztán tényleg extra gyors válasz volt :D
akkor most már megnyugodtam... majd igyekszem referálni, hogy mi lett belőle, és mennyire ízlett, de szerintem biztos finom lesz, a sütés meg már csak rajtam múlik (habár már nem vagyok kezdő, sőt... :)
Katica

katica92
katica92 h, 2011-08-15 17:22

Kedves Marika!
(de akár más is válaszolhat, aki már megsütötte, a lényeg a hamar válasz lenne!!!)

Új vagyok még ezen az oldalon, de remélem megérkezik az üzenetem. A barátnőmnek lesz most szeptemberben esküvője, és ezt a tortát szeretném neki elkészíteni, de nem tudom, mennyire tartós, nem esik-e össze. Ha a piskótákat előző nap kisütöm, másnap délelőtt betöltöm, meg kidíszítem tejszínhabbal, az kibír kb. 2-3 órát anélkül, hogy a tejszínhab ellaposodna???

(lehet, hogy gyerekesnek tűnik a kérdés, de nem akarom, hogy mire sor kerül a vacsorára, addigra ne legyen mutatós ez a gyönyörű torta :)

előre is köszönöm a választ: Katica

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 h, 2011-08-15 19:21

Kedves Katica!
Ez a torta is egy nappal előbb készült el, mint az esküvő napja, és nem lett különösképpen semmi baja.
Pénteken este vittük el a lakodalmas házhoz, és csak másnap este került az ünnepi asztalra.
Sokan nem szeretik a Hulalát, de habot nagyon tartósat lehet belőle felverni.
A joghurttól pedig nagyon tartós kemény lesz a hab, és nem esett össze kicsit sem.
Nyugodtan elkészítheted nem lesz semmi baja, csak hűtőbe kell tenni..
Üdv és jó sütést! Marika

szneki
Szneki / szneki p, 2011-03-04 00:22

Eljött a legközelebb,de azóta nem jártam tescoban,így marad a hullalla,édesanyámnak 60. szülinapja lesz szombaton,és mi ezzel ünneplünk,ezt a tortát készítem el neki!:)

szneki
Szneki / szneki szo, 2011-02-12 18:34

Kedves Marika!
Én is frissen díszítettem ma reggel,elmondhatom hogy hatalmas sikere volt a receptednek,mennyei könnyed ez a torta és egyáltalán nem édes(én még kihagytam a méz vagy cukor a krémbe opciót is),nagyon ízlett a párom szüleinek,szóval köszi mégegyszer.
Ha Tescoban járok meglesem amit írsz,és lehet legközelebb azt próbálom ki!
Üdv.:Zsuzsi

szneki
Szneki / szneki p, 2011-02-11 16:45

Szia Marika!
nekem most készül a torta,már a piskóta készen van várom hogy hűljön.aztán jön a krém:)
Igaz ez szülinapi torta lesz,fele annyi hozzávalóból,mert nem lesz emeletes.
Anyós és apósjelöltemnek kedveskedem vele,holnap ünnepeljük a szülinapjukat.
Szerinted a díszítést reggel készítsem el a tortára?És a tortát befedő krémet is?
Ebben bizonytalan vagyok kicsit,múltkor is hullalás tortát csináltam,és másnapra megrepedezett a torta teteje,bár így is irtó nagy sikere volt és az ízén mit sem változtatott.
Köszi a gyors választ:)
Üdv.:Zsuzsi

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 p, 2011-02-11 19:26

Szia Zsuzsi!
A díszítés alá kenj egy kevés lekvárt vékonyan.
Nekem nem szokott megrepedezni a Hulalám, habár mostanában nem azt használom. A Tescoban a
Hulala mellett találsz egy másik növényi habalapot. Most nem tudom megírni a nevét, mert éppen nincs itthon.Olcsóbb mint a Hulala, és kicsit lágyabb finomabb hab lesz belőle.
Nem tudom miért repedezett meg, mert nálam még hűtés nélkül sem szokott ilyen problémám lenni.
Az ilyen tortákat én frissen szoktam díszítíteni, ha van rá időm mert akkor a legszebbek.Puszi Marika

ildike36
ildike36 v, 2010-07-25 14:27

Sziasztok!Szia Marika!
Ma megsütöttem a tortát,nagyon finom lett!!
Jövő héten lesz a nagyobbik fiam nyolcadik szülinapja és mivel most nincsenek itthon,gondoltam megcsinálom és ez lesz a "főpróba".Jól vizsgázott a recepted!:-)
Ha nem haragszol meg érte azt azért elmondom,hogy nekem kicsit habos,ezért csütörtökön kevesebb tejszínnel és ugyanannyi joghurttal fogom elkészíteni.A krémbe nem tettem semmi 'édesítőt' nekem elég édes volt így is.Egyszóval nagyon finom,ajánlom mindenkinek!
Köszönöm a receptet!

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 v, 2010-07-25 20:00

Szia Ildike!Örülök, hogy ízlett!
A jó kritikának és a tapasztalatoknak én mindíg örülök.
Más a szánk íze, és én is szoktam a recepteken a magam ízlésére alakítani.
Ha csak magam enném én sem édesíteném, de nálunk nagyon édesszájú a család több tagja is.
Ezért írtam a receptben is a cukrot ízlés szerint.
Üdvözlettel Marika

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva h, 2010-07-19 20:40

De gyönyörű!Kár, hogy nem vagyok menyasszony,mert ezt kértem volna,hogy ilyen legyen a tortám.De ,attól függetlenül, elkészítem, és reflektálok.Köszi!Éva-Anyóca

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 k, 2010-07-20 16:31

Kedves Éva!
Azért csak készítsd el, és kóstold meg.
Szerénytelenség nélkül mondom a világ legkönnyedebb és legfincsibb tortája.
Nagyon könnyű elkészíteni, és nagyon gyorsan el fog fogyni.
A lakodalomban ahova készítettem gyorsabban elfogyott mint a menyasszonyi torta.Üdv Marika

1875