Erős paprikakrém házilag recept

megosztás
0
Kalória?
Erős paprikakrém házilag
Erős paprikakrém házilag
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bolti paprikánál jóval erősebb és költséghatékonyabb, ezért mindig így készítjük. Nagyon finom. 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Bármilyen ételhez, aki szereti az erőset.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 6 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csípős paprikakrém, paprikakrém télire tartósítószer nélkül, házi készítésű paprikakrém
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. Paprikákat megmossuk. Zöld végeit levágjuk. 
  2. Aprítógéppel összeaprítjuk, majd egy edénybe tesszük. Ha kész, az egészet összeturmixoljuk rúdmixerrel, hogy ne legyen darabos.
  3. Beleteszünk 1 evőkanál sót, összekeverjük, hagyjuk pár percig, mert levet ereszt, majd egy sűrű szövésű szűrőbe öntjük, és lecsöpögtetjük a levét.
  4. Ha lecsöpögött, beletesszük vissza az edénybe, majd rátesszük az olajat és a sót. Jól összekeverjük.
  5. Üvegekbe töltjük, majd a tetejére teszünk egy kis olajat, hogy lezárja a pépet légmentesen.
  6. Lezárjuk az üvegeket, és mehet a polcra. Tartósító nem kell bele, mert a só tartósítja.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 968
elküldve: 7
receptkönyben: 205
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

sanila

Mióta szakács: 2012.05.28.
24 recept

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 h, 2014-08-25 19:23

apró gondjaim vannak a sóval tartósított paprikával, a feleségem tökéletes húslevest főz, acsalád fele nem erősen szereti, ha én ebből teszek bele, akkor sós lesz, tehát mi a megoldás? sótlanul főzni? akkor viszont mi van a benne levő húsokkal, zöldségekkel?

sanila
sanila / sanila sze, 2014-08-27 20:58

Lehet másképpen is tartósítani. Szoktak tartósítószerrel és hőkezeléssel. Ez az egyszerűsített változat . Biztosan találsz itt fent ilyet. Ha nem írj nyugodtan mert az ismerősöm só nélkül készíti es el kérem a receptet.

Farkas Katalin
Farkas Katalin sze, 2014-09-10 18:55

sanita, kérném szépen a só nélküli, illetve kevés sóval készülő receptet. Előre is köszönöm!

terranova56
terranova56 szo, 2014-08-30 22:12

Köszönön a reagálásodat, ez hipotetikus kérdés volt, de nem tudom melyik a jobb a tartósítószeres, vagy a sós

terranova56
terranova56 sze, 2014-08-27 22:31

Köszönöm a reagálásodat, de a kérdésem hipotetikus volt, én tartósító szerrel csinálom, de ott van bennem mindíg akérdés, hogy mi a károsabb a só, vagy a tartósítószer? Megmondom, nekem a kettő nélkül még nem nagyon sikerült csinálni.

sanila
sanila / sanila szo, 2014-08-30 21:44

Tettem fel egy receptet a napokban meg fog jelenni. Tartósitószer nélkül készithető.
Bevált recept. Ma én is e szerint csináltam, bár én tettem bele tartósitót biztos ami biztos, viszont az ismerősöm tartósitószer nélkül késziti!

174