Erős paprikakrém házilag recept

Erős paprikakrém házilag
Erős paprikakrém házilag
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bolti paprikánál jóval erősebb és költséghatékonyabb, ezért mindig így készítjük. Nagyon finom. 

hozzávalók / 6 adag

  • 12 db hegyes erős paprika
  • 5 db piros hegyes erős paprika
  • 3 db kápia vagy kaliforniai paprika 
  • 3 db chili paprika (elhagyható)
  • 5-6 ek só
  • 1 dl olaj

ajánlat

Bármilyen ételhez, aki szereti az erőset.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 6 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csípős paprikakrém, paprikakrém télire tartósítószer nélkül, házi készítésű paprikakrém
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Paprikákat megmossuk. Zöld végeit levágjuk. 
  2. Aprítógéppel összeaprítjuk, majd egy edénybe tesszük. Ha kész, az egészet összeturmixoljuk rúdmixerrel, hogy ne legyen darabos.
  3. Beleteszünk 1 evőkanál sót, összekeverjük, hagyjuk pár percig, mert levet ereszt, majd egy sűrű szövésű szűrőbe öntjük, és lecsöpögtetjük a levét.
  4. Ha lecsöpögött, beletesszük vissza az edénybe, majd rátesszük az olajat és a sót. Jól összekeverjük.
  5. Üvegekbe töltjük, majd a tetejére teszünk egy kis olajat, hogy lezárja a pépet légmentesen.
  6. Lezárjuk az üvegeket, és mehet a polcra. Tartósító nem kell bele, mert a só tartósítja.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 16 538
elküldve: 7
receptkönyben: 182
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

sanila

Mióta szakács: 2012.05.28.
23 recept

Hozzászólások (10)

terranova56
terranova56h, 2014-08-25 19:23

apró gondjaim vannak a sóval tartósított paprikával, a feleségem tökéletes húslevest főz, acsalád fele nem erősen szereti, ha én ebből teszek bele, akkor sós lesz, tehát mi a megoldás? sótlanul főzni? akkor viszont mi van a benne levő húsokkal, zöldségekkel?

sanila
sanilasze, 2014-08-27 20:58

Lehet másképpen is tartósítani. Szoktak tartósítószerrel és hőkezeléssel. Ez az egyszerűsített változat . Biztosan találsz itt fent ilyet. Ha nem írj nyugodtan mert az ismerősöm só nélkül készíti es el kérem a receptet.

Farkas Katalin
Farkas Katalinsze, 2014-09-10 18:55

sanita, kérném szépen a só nélküli, illetve kevés sóval készülő receptet. Előre is köszönöm!

terranova56
terranova56szo, 2014-08-30 22:12

Köszönön a reagálásodat, ez hipotetikus kérdés volt, de nem tudom melyik a jobb a tartósítószeres, vagy a sós

terranova56
terranova56sze, 2014-08-27 22:31

Köszönöm a reagálásodat, de a kérdésem hipotetikus volt, én tartósító szerrel csinálom, de ott van bennem mindíg akérdés, hogy mi a károsabb a só, vagy a tartósítószer? Megmondom, nekem a kettő nélkül még nem nagyon sikerült csinálni.

sanila
sanilaszo, 2014-08-30 21:44

Tettem fel egy receptet a napokban meg fog jelenni. Tartósitószer nélkül készithető.
Bevált recept. Ma én is e szerint csináltam, bár én tettem bele tartósitót biztos ami biztos, viszont az ismerősöm tartósitószer nélkül késziti!

Kitesz
Kiteszk, 2012-10-09 11:28

Kedves Sanila!

Meg tudnád mondani, hogy körübelül hány üveg lesz ebből az adagból?:)

Legfrissebb cikkek

Édes élet, boldog élet
Édes élet, boldog élet
Miért van az, hogy egy finom desszerttől sokkal jobban érezzük magunkat? És miért van az, hogy ha degeszre ettük magunkat, még akkor is jut hely egy finom nyalánkságnak? (x)