r
Nosalty Logó

Erdőmester

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Erdőmester
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

krém

teteje

Összesen 891 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

krém

teteje

Összesen 5348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta

krém

teteje

Összesen 213 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1089.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 891 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    313.6 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    2183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6535.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1552 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    2721 mg
  • Nátrium
    1771 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    542 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    674.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2094 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    472 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    1378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2067 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2246 micro
Összesen 5348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

teteje

Elkészítés

tészta

  1. Nagyobb méretű, magas falú tepsit sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt bemelegítjük 180 fokra.
  2. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk 2 nagyobb tálba.
  3. 9 tojássárgáját 9 ek cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk 9 ek finomliszt, 1 cs. sütőpor keverékét, és legvégül az 1 dl olajat.
  4. A 9 tojásfehérjét kemény habbá verjük. (Ízlés szerint egy kis citromlé is mehet bele.)
  5. Ha ez kész, akkor a keményre vert tojásfehérjét lazán beledolgozzuk a masszába, és mehet a sütőbe. Kb. 10-15 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  6. A 2 üveg (magozott) meggybefőttnek leszűrjük a levét, amit kikeverünk a 2 csomag puncs pudingporral, és felfőzzük (rumos meggyel még finomabb).
  7. Amíg hűl a meggyes-puncsos puding, addig a habtejszínt a 2 cs habfixálóval kemény habbá verjük.
  8. Ha kihűlt a puding, a felvert tejszín felével simára keverjük, a tésztára kenjük. A magozott meggyet egyesével a krémbe nyomjuk, majd a tetejére a maradék habtejszínt kenjük. A tetejére csokit reszelünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30*20*6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5404
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a sütemény már akkor a kedvencünk lett, amikor az anyósom először készítette el nekünk. Egyszerű, de nagyszerű. Az eredeti receptben szerepel plusz cukor a krémben és a habban, de én ezt elhagytam, szerintem így finomabb.

Hozzávalók

tészta

krém

teteje

Címlapról ajánljuk

További cikkek