Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdélyi tárkonyos raguleves

Erdélyi tárkonyos raguleves
Erdélyi tárkonyos raguleves
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, pikáns leves.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A vajgaluskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forró olajon kevergetve párolni kezdjük az apróra vágott zöldségeket (tetszés szerint), majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a feldarabolt csirkeszárnyat, és továbbra is kevergetve pároljuk.
  2. Rövid idő múlva felöntjük kb. 2-2,5 liter hideg vízzel.
  3. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem és zellerlevelet, a zöldborsót, és a kockára vágott paprikát. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, tárkonnyal, felforraljuk, majd alacsony lángon készre főzzük.
  4. Közben a tejfölt, tejszínt simára keverjük a liszttel, majd egy keveset a levesből hozzákeverünk, hőkiegyenlítést végzünk. Hozzáadjuk a leveshez, és kiforraljuk.
  5. A galuskához valókat elkeverjük, és egy kanállal a levesbe szaggatjuk, ha szükséges, utánízesítjük.
  6. Végül kevés tárkonyecettel pikánssá tesszük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 38
össznézettség: 75 177
elküldve: 10
receptkönyvben: 260
elkészítve: 25/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
445 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tárkonyos csirkeraguleves, erdélyi raguleves csirkeszárnyból, csirkeraguleves vajgaluskával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

584
csirkeszárny 50 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
karalábé 1 kis db
zeller 1 kis db
zöldborsó 15 dkg
zöldpaprika 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 1 db
tejföl 2 dl
főzőtejszín 1 dl
finomliszt 1 evőkanál
tárkony 1 kk
tárkonyecet 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 ek
napraforgó olaj 3 ek
víz 2.25 l
tojás 1 db
vaj 2 dkg
rétesliszt 5 dkg
0 ízlés szerint