Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdélyi raguleves tárkonnyal- Tárkonyos raguleves 12.

Erdélyi raguleves tárkonnyal- Tárkonyos raguleves 12.
Erdélyi raguleves tárkonnyal- Tárkonyos raguleves 12.
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvesem raguleves rajongó- jöhet minden formában és ízvilágban. Évekkel ezelőtt a TV paprika adásában láttam ezt a levest, gyorsan leírtam a receptjét aztán ment a többi közé. Feledésbe merült, most próbáltam rendet rakni a - sajnos rossz szokásomként kialakult- mindenféle fecnire lefirkanott papírkupacaim felett és kezembe akadt ez a szakadt kis papiros.
Hoppá mi ez? Raguleves - sok hozzávalóval - valószínűleg jó sűrű és laktatós étel, éppen ez kell nekünk, úgyis akartam már újítani valamit a családnak.
Hát nem bántam meg, szerintem nem utoljára készítettem!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha valaki szereti tejföllel, erős paprikával lehet még egy kicsit turbózni rajta!
Laktatós leves, könnyű második fogást ajánlok utána!
Fontos, hogy tényleg zsírral készüljön!
 

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: tejmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tárkonyos-sertésraguleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kockára vágjuk.
  2. A zsíron az apróra aprított vöröshagymát  üvegesre fonnyasztjuk.
  3. A húst hozzátesszük a hagymához - sóval, kevés vízzel fehéredésig pároljuk, a csontokat is beledobjuk és a fűszerparikát is beletesszük.
  4. Kb. 5 liter vízzel felengedjük, forrás után 30 perccel a zöldségeket is hozzátesszük /répa, gyökér felkarikázva, krumpli felkockázva, zöldbab felharmadolva/.
  5. Pár perccel a levesünk elkészülte előtt hozzáadjuk a tárkonyt, sóval borssal még fűszerezhetjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 260
elküldve: 3
receptkönyvben: 307
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Jenny

Mióta szakács: 2010.02.28.
19 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eragal
eragal / eragal Sun, 2016-06-12 08:37

Szuper recept! Tettem bele 1/4 zellert is és tejföllel tálaltam és nem csak elmentettem, de le is írtam a receptet, hogy tuti meglegyen. Köszönöm!

balintmonika
balintmonika Mon, 2012-05-14 07:20

Az útmutató szerint elkészítettem a levest.A macera minimális,az eredmény fantasztikus.A család minden tagjának elnyerte a tetszését.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-03-18 08:14

Tetszik a recept, ma kipróbálom. Több hússal, zöldbab nélkül, a család ízlése szerint. A tárkonyt rendszeresen használom a babételekhez

Kephera
Kephera Thu, 2010-11-18 08:07

Nekem ez tetszik. Ez még bográcsban is jó lehet, lesz még nyár!

372
sertéslapocka 60 dkg
levescsont 40 dkg
mangalica zsír 1 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 3 közepes db
zöldbab 10 dkg
zöldborsó 10 dkg
burgonya 3 közepes db
petrezselyem 1 csokor
zöldpaprika 1 közepes db
fűszerpaprika 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tárkony 1 ek
víz 5 l