Erdélyi raguleves tárkonnyal- Tárkonyos raguleves 12. recept

Erdélyi raguleves tárkonnyal- Tárkonyos raguleves 12.
Erdélyi raguleves tárkonnyal- Tárkonyos raguleves 12.
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvesem raguleves rajongó- jöhet minden formában és ízvilágban. Évekkel ezelőtt a TV paprika adásában láttam ezt a levest, gyorsan leírtam a receptjét aztán ment a többi közé. Feledésbe merült, most próbáltam rendet rakni a - sajnos rossz szokásomként kialakult- mindenféle fecnire lefirkanott papírkupacaim felett és kezembe akadt ez a szakadt kis papiros.
Hoppá mi ez? Raguleves - sok hozzávalóval - valószínűleg jó sűrű és laktatós étel, éppen ez kell nekünk, úgyis akartam már újítani valamit a családnak.
Hát nem bántam meg, szerintem nem utoljára készítettem!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha valaki szereti tejföllel, erős paprikával lehet még egy kicsit turbózni rajta!
Laktatós leves, könnyű második fogást ajánlok utána!
Fontos, hogy tényleg zsírral készüljön!

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tárkonyos-sertésraguleves

elkészítés

  1. A húst kockára vágjuk.
  2. A zsíron az apróra aprított vöröshagymát  üvegesre fonnyasztjuk.
  3. A húst hozzátesszük a hagymához - sóval, kevés vízzel fehéredésig pároljuk, a csontokat is beledobjuk és a fűszerparikát is beletesszük.
  4. Kb. 5 liter vízzel felengedjük, forrás után 30 perccel a zöldségeket is hozzátesszük /répa, gyökér felkarikázva, krumpli felkockázva, zöldbab felharmadolva/.
  5. Pár perccel a levesünk elkészülte előtt hozzáadjuk a tárkonyt, sóval borssal még fűszerezhetjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 19 189
elküldve: 2
receptkönyben: 291
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Jenny

Mióta szakács: 2010.02.28.
19 recept

Hozzászólások (3)

balintmonika
balintmonikah, 2012-05-14 08:20

Az útmutató szerint elkészítettem a levest.A macera minimális,az eredmény fantasztikus.A család minden tagjának elnyerte a tetszését.

katszer
katszerp, 2011-03-18 09:14

Tetszik a recept, ma kipróbálom. Több hússal, zöldbab nélkül, a család ízlése szerint. A tárkonyt rendszeresen használom a babételekhez

Kephera
Kepheracs, 2010-11-18 09:07

Nekem ez tetszik. Ez még bográcsban is jó lehet, lesz még nyár!

Legfrissebb cikkek

4 ok, hogy helyi termékeket vásároljunk
4 ok, hogy helyi termékeket vásároljunk
A helyi termékek ma reneszánszukat élik, a fogyasztói igények nőnek, és a beszerzési források tárháza is ennek megfelelően bővül. De mit is nevezhetünk helyi terméknek?
Ínycsiklandó parfümök
Ínycsiklandó parfümök
Ehető alapanyagok a parfümökben? A kölnivíz 1714-es színre lépése óta igen sok változás történt a gyártási folyamatokban.
Nem olasz az olaszkaja
Nem olasz az olaszkaja
Legalábbis nem mind az, amiről azt hisszük. Tény, hogy Olaszországban isteni a konyha, de ha olasz ételt eszünk külföldön, az sokszor inkább fúziós, mintsem tradicionális.
374