Erdélyi habos almás torta recept

1 adag
516
kcal
Erdélyi habos almás torta
Erdélyi habos almás torta
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tortát egyszerű elkészíteni, nagyon finom, könnyű sütemény! Ajánlani tudom, mert viszonylag gyorsan készíthető el, és nem lehet elrontani.
A recept  a Tortaimádó blogomról származik, amelyre már korábban feltettem.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

ajánlat

Megjegyzés:
Én „Hulala” növényi habbal készítettem, ehhez szerintem bőven elég lett volna összességében 20 dkg cukor is, mert a készítmény eleve édes.

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

erdélyi almatorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét felverjük, hozzáadva a cukrot, kemény habot verünk, majd egyenként keverjük el benne a tojások sárgáit.
  2. A masszához adjuk a lisztet, és kb. 26 cm átmérőjű, papírral bélelt formába simítjuk.
  3. Előmelegített 180 °C -os sütőben megsütjük, és hagyjuk kihűlni.
  4. A pudingot az előírásnak megfelelően 5 evőkanál cukorral és a tejjel felfőzzük, pici sót és a fahéjat hozzáadjuk, majd kevergetve kihűtjük.
  5. A tisztított, gerezdekre vagdalt almát a maradék cukorral és fél dl vízzel kissé megpároljuk.
  6. A tortalapot két részre vágjuk, és egy kapcsos tortaformában töltjük meg.
  7. Az alsó lapon elrendezgetjük az almaszeleteket.
  8. Az alma leszűrt levével kis lángon, folyamatos keveréssel feloldjuk a zselatint.
  9. A keményre vert tejszínhabból 1-2 kanállal a zselatinhoz keverünk, így adjuk a teljes mennyiségű habhoz.
  10. A kihűlt pudingot robotgéppel krémesre átkeverjük, beleforgatjuk a tejszínhabot.
  11. Kétharmad részét rásimítjuk az alma tetejére, a másik lappal befedjük, erre kerül a többi krém.
  12. Hűtőben hagyjuk dermedni, majd habrózsákkal díszítjük, tetszés szerint variálva.

 

statisztika

beküldve:
nézettség: 59 736
elküldve: 2
receptkönyben: 525
elkészítve: 8/15
Facebookon megjelent: -

szakács

mariam

Mióta szakács: 2008.05.20.
6 recept

Hozzászólások (13)

akkaja
akkajap, 2011-10-21 21:50

Nekem még csak meg sem közelíti a képen láthatót... Elsőre Mindenkinek ilyen...? :(

kisfruzsi
kisfruzsisze, 2011-10-12 20:57

A múlt héten megsütöttem ezt a tortát, hát isteni! Egyszerű és nagyon finom! Nekem egy kicsit túl édes volt az almaszelet, a sziruphoz legközelebb kevesebb cukrot teszek. Ja és a tejszínhabot valószínűleg összetöthettem amikor a pudinghoz kevertem, mert nem lett habos a krém, de finom lett!!! Ha habfixálót tennék a habhoz, akkor ez segítene?

zong.rita
zong.ritap, 2011-08-19 13:37

A tésztához sütőpor nem kell? Előre is köszönöm a választ, SOS, mert csinálom :-)

mariam
mariamszo, 2011-08-20 13:25

Szia Rita!
Sokan nem tesznek a piskótához sütőport, igazából nem is szükséges.Vannak, kik a biztonság kedvéért igen. Ha ragaszkodsz hozzá, elég egy késhegynyi a lisztben előre elkeverve.
Sok sikert!:-)

mariam
mariamh, 2011-05-23 13:10

Köszönöm szépem, valóban egy nagyon finom torta volt! :-)

lotifut
lotifutszo, 2010-06-05 12:14

Kedves Mariam!

Lehet, hogy az idei szülinapi torta a joghurtos helyett ez lesz? :)
Köszönöm a receptet!

Ildi

mariam
mariamszo, 2010-06-05 22:34

Kedves Ildi, szerintem biztos, hogy jó választás lenne! :-)

Anyócácska
Anyócácskav, 2009-09-27 12:30

Nem mindegy, hogy honnan van a recept? Az a lényeg ,hogy finom és ,hogy van aki veszi a fáradságot és megosztja velünk !! Inkább megköszönni kéne, és nem kritizálni , hisz nem állította senki ,hogy a saját fejéből pattant ki a recept:)) Én KÖSZÖNÖM a kedves felrakónak ,hogy megosztotta velünk a receptet akár honnan is van!!! Üdv Anyócácska

klarissza
klarisszaszo, 2010-01-16 19:27

T.Anyócácska

Most olvastam ezt a receptet és nekem is tetszik.Teljesen egyetértek a véleményeddel, fölösleges okoskodni és a másikat cikizni a hülye szövegével. Az a lényeg, hogy valaki jóindulatból veszi a fáradtságot és megosztja másokkal a jó receptjeit. Ha nem tud jó reciket beküldeni akkor ne alkosson rosszindulatú véleményt sem. Üdv: Klarissza

mariam
mariamh, 2009-04-06 09:26

Ez azt jelenti, hogy nincs új a Nap alatt, és a Nagy süteményeskönyvek is gyűjtőmunka alapján íródnak.
Ez a recept több, mint 25 éve kézzel van beírva füzetembe, akkoriban valószínűleg még a tájunkon sem volt az Oetker süteményeskönyve. (Nekem nincs belőle egy sem.)
Egy biztos: Nem egymástól "loptuk" a receptet.:-)
Üdvözlettel: Marica

látogató
látogatóh, 2009-04-06 05:57

Az Oetker süteményeskönyvben ez a recept Orosz almatortaként szerepel.

Legfrissebb cikkek

Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj fontos hozzávalója ételeink nagy részének. Ezerféle színű és állagú olajjal találkoztunk már, de mikor melyiket használjuk?
Top 5 karácsonyi ital ajándékba!
Top 5 karácsonyi ital ajándékba!
Egy korty áldomás nem hogy engedélyezett, hanem szinte kötelező ünnepekkor. Ha ezt egy általunk készített üveg házi italból tölthetik a családtagok, akkor lesz a legjobb!
516