Erdélyi habos almás torta recept

1 adag
516
kcal
Erdélyi habos almás torta
Erdélyi habos almás torta
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tortát egyszerű elkészíteni, nagyon finom, könnyű sütemény! Ajánlani tudom, mert viszonylag gyorsan készíthető el, és nem lehet elrontani.
A recept  a Tortaimádó blogomról származik, amelyre már korábban feltettem.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

ajánlat

Megjegyzés:
Én „Hulala” növényi habbal készítettem, ehhez szerintem bőven elég lett volna összességében 20 dkg cukor is, mert a készítmény eleve édes.

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

erdélyi almatorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét felverjük, hozzáadva a cukrot, kemény habot verünk, majd egyenként keverjük el benne a tojások sárgáit.
  2. A masszához adjuk a lisztet, és kb. 26 cm átmérőjű, papírral bélelt formába simítjuk.
  3. Előmelegített 180 °C -os sütőben megsütjük, és hagyjuk kihűlni.
  4. A pudingot az előírásnak megfelelően 5 evőkanál cukorral és a tejjel felfőzzük, pici sót és a fahéjat hozzáadjuk, majd kevergetve kihűtjük.
  5. A tisztított, gerezdekre vagdalt almát a maradék cukorral és fél dl vízzel kissé megpároljuk.
  6. A tortalapot két részre vágjuk, és egy kapcsos tortaformában töltjük meg.
  7. Az alsó lapon elrendezgetjük az almaszeleteket.
  8. Az alma leszűrt levével kis lángon, folyamatos keveréssel feloldjuk a zselatint.
  9. A keményre vert tejszínhabból 1-2 kanállal a zselatinhoz keverünk, így adjuk a teljes mennyiségű habhoz.
  10. A kihűlt pudingot robotgéppel krémesre átkeverjük, beleforgatjuk a tejszínhabot.
  11. Kétharmad részét rásimítjuk az alma tetejére, a másik lappal befedjük, erre kerül a többi krém.
  12. Hűtőben hagyjuk dermedni, majd habrózsákkal díszítjük, tetszés szerint variálva.

 

statisztika

beküldve:
nézettség: 59 411
elküldve: 2
receptkönyben: 520
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

mariam

Mióta szakács: 2008.05.20.
6 recept

Hozzászólások (13)

akkaja
akkajap, 2011-10-21 22:50

Nekem még csak meg sem közelíti a képen láthatót... Elsőre Mindenkinek ilyen...? :(

kisfruzsi
kisfruzsisze, 2011-10-12 21:57

A múlt héten megsütöttem ezt a tortát, hát isteni! Egyszerű és nagyon finom! Nekem egy kicsit túl édes volt az almaszelet, a sziruphoz legközelebb kevesebb cukrot teszek. Ja és a tejszínhabot valószínűleg összetöthettem amikor a pudinghoz kevertem, mert nem lett habos a krém, de finom lett!!! Ha habfixálót tennék a habhoz, akkor ez segítene?

zong.rita
zong.ritap, 2011-08-19 14:37

A tésztához sütőpor nem kell? Előre is köszönöm a választ, SOS, mert csinálom :-)

mariam
mariamszo, 2011-08-20 14:25

Szia Rita!
Sokan nem tesznek a piskótához sütőport, igazából nem is szükséges.Vannak, kik a biztonság kedvéért igen. Ha ragaszkodsz hozzá, elég egy késhegynyi a lisztben előre elkeverve.
Sok sikert!:-)

mariam
mariamh, 2011-05-23 14:10

Köszönöm szépem, valóban egy nagyon finom torta volt! :-)

lotifut
lotifutszo, 2010-06-05 13:14

Kedves Mariam!

Lehet, hogy az idei szülinapi torta a joghurtos helyett ez lesz? :)
Köszönöm a receptet!

Ildi

mariam
mariamszo, 2010-06-05 23:34

Kedves Ildi, szerintem biztos, hogy jó választás lenne! :-)

Anyócácska
Anyócácskav, 2009-09-27 13:30

Nem mindegy, hogy honnan van a recept? Az a lényeg ,hogy finom és ,hogy van aki veszi a fáradságot és megosztja velünk !! Inkább megköszönni kéne, és nem kritizálni , hisz nem állította senki ,hogy a saját fejéből pattant ki a recept:)) Én KÖSZÖNÖM a kedves felrakónak ,hogy megosztotta velünk a receptet akár honnan is van!!! Üdv Anyócácska

klarissza
klarisszaszo, 2010-01-16 20:27

T.Anyócácska

Most olvastam ezt a receptet és nekem is tetszik.Teljesen egyetértek a véleményeddel, fölösleges okoskodni és a másikat cikizni a hülye szövegével. Az a lényeg, hogy valaki jóindulatból veszi a fáradtságot és megosztja másokkal a jó receptjeit. Ha nem tud jó reciket beküldeni akkor ne alkosson rosszindulatú véleményt sem. Üdv: Klarissza

mariam
mariamh, 2009-04-06 10:26

Ez azt jelenti, hogy nincs új a Nap alatt, és a Nagy süteményeskönyvek is gyűjtőmunka alapján íródnak.
Ez a recept több, mint 25 éve kézzel van beírva füzetembe, akkoriban valószínűleg még a tájunkon sem volt az Oetker süteményeskönyve. (Nekem nincs belőle egy sem.)
Egy biztos: Nem egymástól "loptuk" a receptet.:-)
Üdvözlettel: Marica

látogató
látogatóh, 2009-04-06 06:57

Az Oetker süteményeskönyvben ez a recept Orosz almatortaként szerepel.

Legfrissebb cikkek

A legolcsóbb olasz egytálétel
A legolcsóbb olasz egytálétel
Vannak ételek, amelyeket századokon át csak szegények főztek, a gazdasági felemelkedéssel eltűntek, majd pár éve újra felbukkantak a fine dining menükön. A polenta pont ilyen!
7 tipp a tökéletes otthoni pizzához
7 tipp a tökéletes otthoni pizzához
Felejtsd el a házhozszállítást. Ha egyszer megtanulod, hogyan süthetsz otthon tökéletes pizzát, akkor soha többé nem fogod majd a rendeléses étlapokat böngészni!
516