Erdélyi csorbaleves recept

Erdélyi csorbaleves
Erdélyi csorbaleves
115 perc / előkészület: 15 perc főzés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csorbaleves egy nagyon tartalmas, főételnek tekinthető étel.

Annak ellenére, hogy nagyon sok összetevőből áll, elkészítése egyáltalán nem bonyolult!

Ezt a receptet én "fejlesztettem ki", több másik recept, illetve saját tapasztalat alapján.

Az eredmény mindig nagyon sikeres :) !

Tipp: Ha problémás, hogy puffaszt a káposzta, egy nagyon jó ötlet: mikor megmostuk és felvágtuk a káposztákat, tegyük 5 percre forró vízbe, majd szűrjük le! A következő lében így már garantáltan nem fog puffasztani!

hozzávalók / 5 adag

A húsgombóc

A leves

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

erdélyi csorba, húsgombócos csorbaleves, húsgombócos erdélyi leves
Szólj hozzá!

elkészítés

A húsgombóc

  1. Mindent egy tálba teszünk. (A zellerlevelet apróra vágva.)
  2. Alaposan összekeverjük a hozzávalókat.
  3. Diónyi gombócokat formálunk, félretesszük addig, amíg nem forr a levesünk.

A leves

  1. A szalonnát apró kockákra vágva megpirítjuk, rátesszük a vörös és a fokhagymát, 10 percig dinszteljük.
  2. A káposztákat mossuk meg (a savanyút ne!), szedjük leveleire, torzsáit vegyük ki, vágjuk őket apró csíkokra. Ha ez kész, 5 percre dobjuk a leveleket forrásban levő vízbe, majd szűrjük le. Így nem fog puffasztani a leves!
  3. Mossuk meg, karikázzuk fel a répát.
  4. Vágjuk apróra a zöld leveleket (kapor, zeller zöldje, petrezselyem zöldje).
  5. Tegyük a káposztákat (itt már a savanyút is), a répát és a zöldeket a szalonnás, hagymás alapra, s alaposan keverjük el. Lassú tűzön, fedővel pároljuk mindezt 10 percig.
  6. Öntsük fel a zöldségeket kb. 2,5 liter vízzel!
  7. Vegyünk ki egy szedőkanálnyi főzőlevet, tegyük bele a fűszereket! (só, bors, paprika, kömény, cukor) Alaposan kavarjuk el. Adjuk hozzá a leveshez, keverjük össze.
  8. Mikor forrni kezd a leves, óvatosan adjuk hozzá a húsgombócokat. Főzzük a levest 80 percen át, lassú tűzön.
  9. Adjuk hozzá a citromlevet, illetve kolbászokat, karikára vágva, felezve. Főzzük így 10 percig.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 124
össznézettség: 39 143
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

NataleDiLuce

Mióta szakács: 2014.09.24.
10 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

947