r
Nosalty Logó

Erdeigombás-rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
janettaylor
Erdeigombás-rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 716 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4298 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1117.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 716 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116 g

Zsír

  • Összesen
    170.5 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6703.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1124 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1672 mg
  • Nátrium
    3424 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    523 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1016.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1176 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1557 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 4298 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat pépessé aprítjuk, a szarvasgombás és a füstölt sajtot lereszeljük. A fele adag vajon megpirítjuk a rusztikusra szeletelt gombát, és hozzáadjuk a felaprított metélőhagymát, jól átforgatjuk, majd félre is tehetjük.
  2. Az olajunkon egy nagyobb lábasban elkezdjük dinsztelni a hagymát, beleöntjük a rizst, és sűrű kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg üveges nem lesz és "pattog", akkor hozzáadjuk a bort, és nem felejtjük el a folyamatos kevergetést, mert könnyen lekaphat. Ha hamar beszívja a levet, de a rizst még messze nem érezzük, hogy puhulna, akkor le is vehetjük a gázról, és fontos, hogy erre az időszakra (4-5 perc) lefedjük. Ezután újra felrakhatjuk, és adagoljuk merőkanalanként hozzá az alaplevünket, amit felmelegítettünk előtte. Ahogy beszívja, rögtön jöhet a következő adag. Fűszerezzük, és itt adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a maradék vajat és a reszelt szarvasgombás sajtot. Akkor lesz jó a rizottónk, ha krémes állagú, rutinosok ezt már látásra megmondják.
  3. Összekeverjük a gombánkkal, megszórjuk a füstölt sajttal, és meghintjük metélőhagymával is. Frissen tálaljuk!
  4. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1960
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
janettaylor 107 recept

Ne féljünk a rizottótól, még ha odafigyelést is igényel az elkészítése... A tavaszi kecskesajtos rizottóm után, íme egy erdei gombás verzió. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek