r
Nosalty Logó

Erdei gyümölcsös sajtkrémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Erdei gyümölcsös sajtkrémtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Erdei gyümölcsös mártás

Torta tészta

Sajtkrém

Díszítés

Összesen 382 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Erdei gyümölcsös mártás

Torta tészta

Sajtkrém

Díszítés

Összesen 3046 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Erdei gyümölcsös mártás

Torta tészta

Sajtkrém

Díszítés

Összesen 189 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 382 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    142.5 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3086 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    670 mg
  • Nátrium
    1809 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    387.6 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    823.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    885 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    872 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 3046 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 189 Kcal

Hozzávalók

Erdei gyümölcsös mártás

Torta tészta

Sajtkrém

Díszítés

  • 1 dkg mandula (a torta tetejét megszórhatjuk mandulával, darált dióval, ami éppen akad otthon)

Elkészítés

Erdei gyümölcsös mártás

  1. A gyümölcsöket, legyenek azok frissek vagy fagyasztottak, egy lábosban, közepes lángon forraljuk össze 5 dl vízzel és a citromlével.
  2. Két evőkanál kukoricakeményítőt keverjünk el két evőkanál vízzel, majd adjuk a gyümölcsökhöz. Ha besűrűsödött, vegyük le a tűzről, és hagyjuk lehűlni.

Torta tészta

  1. A kimért lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót keverjük össze, majd szitáljuk át egy keverőtálba.
  2. Adjuk hozzá a lisztes keverékhez a szoba-hőmérsékletű vajat és a cukrot, morzsoljuk össze őket, amennyire csak tudjuk. Vegyünk ki egy maroknyit a keverékből, és tegyük félre, hogy később a torta a tetejére szórjuk, díszítésképp (kissé morzsás az állaga, de így jó).
  3. Ezután mehet a tésztába a reszelt citromhéj, vanília aroma, joghurt és a tojás. Dolgozzuk jól össze a hozzávalókat, akár kézzel, akár géppel.
  4. Kivajazott tortaformába (az enyém 24 cm átmérőjű) öntjük a keveréket, és minél egyenletesebben eloszlatjuk, de nem kell tökéletesnek lennie.
  5. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Sajtkrém

  1. Egy tálban keverjük össze a sajtkrémet, cukrot, tojást és a citromlevet, kanállal vagy habverővel, ha úgy könnyebb.
  2. A sajtkrémes keveréket a tésztára öntjük, erre öntjük rá a kihűlt erdei gyümölcsös mártást.

Díszítés

  1. A torta tetejét megszórjuk mandulával/dióval, és a korábban félretett morzsás tésztával, majd a sütőben 180 fokon kb. 30-40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1409
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami könnyed, kissé fanyar, nem túl édes tortát szerettünk volna készíteni. Erdei gyümölcsök, sajtkrém/túró, joghurt - e hozzávalók alapján keresgéltünk a receptek között, mikor rátaláltunk a bakeorbreak.com oldalon lévő receptre, ami a három hozzávaló tökéletes elegyét sűríti egyetlen szuper finom tortába.

Hozzávalók

Erdei gyümölcsös mártás

Torta tészta

Sajtkrém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek