Erdei gombás ravioli recept

Erdei gombás ravioli
Erdei gombás ravioli
90 perc / előkészület: 50 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A ravioli készítés számomra művészet, nagyon szeretem elkészíteni, de csak akkor, ha egyedül vagyok és semmi másra nem kell figyelnem. Mivel nem sok ilyen alkalom van, ezért nem túl gyakran kerül az asztalunkra, pedig IMÁDOM, így csupa nagy betűvel. Ez egy jó másfél-két órás procedúra, de igazán megéri a fáradtságot. Elmondhatatlanul finom étel, legalább is annak, aki szereti a gombát...

hozzávalók / 4 adag

A raviolihoz

A töltelékhez

A tálaláshoz

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gombás ravioli, gombatöltelékes olasz tészta, vegyes gombatöltelékes olasz ravioli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet átszitáljuk a sóval, a közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, tésztát gyúrunk belőle. Nem szabad, hogy ragadjon. (Én ehhez dagasztógépet használtam.) Frissentartó fóliába csomagolva 30 percet pihentjük a hűtőben.
  2. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A gombákat megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk a hagymákkal együtt.
  3. Az olívaolajat felmelegítjük, átfuttatjuk rajta a gombákat és a hagymákat, fűszerezzük sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel és a bazsalikommal, sajttal kb 15 percig pároljuk.
  4. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk vékonyra, ha van tésztanyújtó gépünk, bátran használhatjuk (az 5-ös vastagság volt nekem a megfelelő). Persze ha nincs gépünk, tökéletesen ki lehet nyújtani vékonyra egy sodrófával is.
  5. 2 tésztacsíkot egymással párhuzamosan lefektetünk lisztezett felületre. A tölteléket ráhalmozzuk az egyik tésztalapra úgy, hogy közben hagyjunk kb 1 ujjnyi helyet a halmok között. Az üres, töltelék nélküli részeket vizes ecsettel kenjük le. Borítsuk be a másik tésztalappal, nyomkodjuk körbe az ujjainkkal, egy pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, majd jól nyomkodjuk össze a széleit. Ezt a folyamatot a másik 2 tésztalappal ugyanúgy megcsináljuk.
  6. Érdemes főzés előtt egy kis liszttel megszórt tálcára tenni a raviolikat. Forrásban lévő sós vízben kb 4 percig főzzük. Jól csepegtessük le róla a vizet.
  7. Tálaláskor az olvasztott vajjal meglocsoljuk, majd a reszelt sajttal meghintjük.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 48
össznézettség: 15 469
elküldve: 4
receptkönyvben: 150
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vajaskenyér
vajaskenyér szo, 2013-05-04 12:52

Kedves Mercedes, fantasztikus a gombás recepted, már kipróbáltam egyszer, de most szedtem igazi erdei gombát és újból megcsinálom. Közben találtam 3-4 méretben is ravioli készítőket kereket, összehajthatót az OKTOGON Kkt.com webáruházában tészta vágóval (rádli) 5 év garanciával rozsdamentesek, próbáld ki, mert legalább 15perccel lerövidíti az elkészítési időt. Üdv.

bmbe
Bejja / bmbe p, 2014-02-14 15:01

Vajaskenyér! Látod, már a 3. reklámoddal találkozom, de itt már próbálták is a terméket, ami használhatatlan!
Admin! Jobban kellene az ingyenreklámra figyelni!

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes cs, 2013-05-16 21:07

Szia Vajaskenyér!
Nagyon örülök,hogy bevált a receptem,mindenképp próbáld ki erdei gombából,nagyon finom.
Nekem is van ilyen recés,több méretű műanyag ravioli készítőm,de nekem ez nem vált be,lehet,hogy amit Te írsz az jó,de nekem az enyém nagy csalódás volt :(
Üdv:Mercedes

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva v, 2013-03-03 14:27

Kedves Gigi!

Csodálatos , gusztusos finomság, egy adagot, még így a vasárnapi ebéd után is, talán, megkísérelnék elfogyasztani, annyira ínycsiklandó!.:)
Szép tavaszi hétvégét kívánok, és szép tavaszias következő hetet!
Ránk fér már! :)
Éva-Anyóca

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes szo, 2013-03-09 01:08

Kedves Éva!Nem vagyok Gigi:)...Lehet nem is nekem szántad ezt az írást?Vagy csak a nevemet cserélted össze?De most tök jót mosolyogtam ezen:)Jó éjt...

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva szo, 2013-03-09 13:14

Bocsi Mercedes!

Néha, főleg ha későn eshetek ide a gép elé,(addig a gyerekeim foglalják le...), amit írok, és a közelgő, következő lépés jár a fejemben, néha sikerül külön venni, néha nem,....most is így jártam.

Millió elnézést kérek Tőled, ne haragudj!!! :) :)

A recepted csodás,azt dicsértem ezerrel, - de akinek a következő gondolatom szólt, neki a nevét írtam..- még egyszer bocsánat! :)

Szép hétvégét kívánok!

Azért örülök, hogy mosolyoghattál egy kicsit. :)

Éva-Anyóca

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes szo, 2013-03-09 23:14

Semmi baj,írtam is,hogy jót mosolyogtam rajta:)Amióta megszületett a kislányom néha azt sem tudom,hogy fiú vagyok-e vagy lány:)eléggé letudják kötni egy anya agyát,de ez így van rendjén....Úgyhogy teljesen megértelek:)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva h, 2013-03-11 08:53

Kedves Mercedes!

Köszönöm szépen, kedves Tőled, igen, anyának sikeresen egyszerre tíz fele jár az agya,...néha nehéz, és mikor tudnál kikapcsolódni,akkor meg bekavarodsz! :)

Nagyon szép tavaszias napot kívánok mára, itt legalábbis sikeresen az van. :)

Éva-Anyóca

629