r
Nosalty Logó

Epres-túrós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiss Móni
Epres-túrós szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

Az epres tetőhöz

Összesen 958 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

Az epres tetőhöz

Összesen 3822 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

Az epres tetőhöz

Összesen 167 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2274.8 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.6 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 958 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.3 g

Zsír

  • Összesen
    70.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9099.1 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1739 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    3087 mg
  • Nátrium
    1554 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    658.5 g
  • Cukor
    486 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1254 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    512 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    241 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    915 mg
  • Retinol - A vitamin:
    505 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1608 micro
Összesen 3822 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.6 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 167 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrós töltelékhez

Az epres tetőhöz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. Egy tálba szitáljuk a lisztet és a sütőport. A tojássárgájás masszához a lisztes sütőport hozzáadjuk, majd jól elkeverjük, és hozzáadjuk a felvert fehérjét, és óvatosan elkeverjük benne.
  2. Az eperkonzervből az epret beletesszük, és elkeverjük benne. A tésztamasszát egy kivajazott, kiliszetezett tepsibe öntjük, majd szép barnára sütjük. (Sütőpapírt is lehet használni!)
  3. A túrót összeturmixoljuk a kefírrel, hogy lágyabb legyen, majd a cukrot hozzáadva is turmixoljuk, hogy jól összekeveredjen.Egy zselatinfixet hozzáadunk, és elkeverejük benne. A kihűlt piskótára rákenjük a túrót, majd egy kicsit hagyjuk állni.
  4. A pudingot nem tejbe, hanem a konzervlevébe főzzük meg, illetve még eper- vagy málnaszörpöt adunk hozzá, kiegészítve, ha a konzerv levéneknincs meg a megfelelő mennyiség a dl-hez.
  5. Fogjuk amásodik konzerv eperszemeit, és szépen ráteszegetjük a túróra, majd az epres, pudingos masszát lassan rákanalazzük a tetejére, szépen, hogy mindenhova jusson egyformán! Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x22
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5602
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

A fantás sütit próbáltam átvinni epres formába! Úgy gondolom, hogy jól sikerült!

Hozzávalók

A tésztához

A túrós töltelékhez

Az epres tetőhöz

Címlapról ajánljuk

További cikkek