r
Nosalty Logó

Epres túrókrém torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kaporka
Epres túrókrém torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 479 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2871 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 159 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1478.5 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 479 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.9 g

Zsír

  • Összesen
    152.8 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8871 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1715 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    2997 mg
  • Nátrium
    1490 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.8 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1147.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    267 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    795 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1345 micro
Összesen 2871 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.4 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Sütünk egy piskótát az 5 tojásból: A tojásokat szétválasztjuk, az 5tojásfehérjét felverjük kemény habbá.
  2. A felvert fehérjébe belekeverjük az 5nagy kanál kristálycukrot, és tovább verjük vele. Majd belekeverjük az 5tojássárgáját, ezzel is tovább verjük.
  3. Legvégül beletesszük kanalanként a 5nagy kanál lisztet, és eldolgozzuk.
  4. Kimargarinozott és kilisztezett tepsibe, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Berakjuk az előmelegített sütőbe (villanytűzhelynél ez kb. 150-160 fok, de ezt igazából mindenki maga tudja kitapasztalni). Akkor van kész, ha beleszúrunk hústűt vagy fogpiszkálót, és nem ragad semmi rá.
  5. Ha kihűlt visszatesszük a sütőformába, később ebben a formában készül az egész torta.
  6. Elkészítjük a krémet: a fél kg túrót átpaszírozzuk egy szűrőn, majd belekeverjük a citrom reszelt héját, és egy félcitrom levét, a vaníliás cukrot és a kristálycukrot.
  7. Gépi habverővel felverjük a habtejszínt, amibe belekeverjük a zselatinfixet, ha kész, akkor összekeverjük a túróval, és az egész krémet a sütőformában lévő piskotára kenjük (nem baj, ha hozzáér a sütőforma oldalához).
  8. Végezetül a lemosott, száraz, felszeletelt epret tetszés szerint a túrókrémre rakosgatjuk, és az expressz tortazselévellelocsoljuk, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 17298
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 18.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a könnyű desszerteket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres túrókrém torta
Kaporka 3 recept

Anyukám szülinapjára szerettem volna valami finomat készíteni az általa preferált finomságokból, és ez sikerült. Azt mondta a család, hogy finom lett, így gondoltam megosztom veletek.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?