r
Nosalty Logó

Epres túróhab-korona

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Epres túróhab-korona
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Az epres túróhabhoz

A díszítéshez

Összesen 890 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Az epres túróhabhoz

A díszítéshez

Összesen 4447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Az epres túróhabhoz

A díszítéshez

Összesen 198 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1226.1 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    201 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    428 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 890 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.3 g

Zsír

  • Összesen
    289.9 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6130.7 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    1106 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1948 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.3 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1386.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2193 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    360 mg
  • D vitamin:
    292 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2141 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    577 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1274 micro
Összesen 4447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.8 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

Az epres túróhabhoz

A díszítéshez

Elkészítés

Az epres túróhabhoz

  1. A zselatint 8 dl hideg vízbe áztatjuk, majd felmelegítjük.
  2. A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját.
  3. A túróhoz adjuk, simára eldolgozzuk.
  4. A langyos zselatinhoz egyenként hozzáadunk 3-4 ek túrókrémet. Erőteljesen keverve, a többi túrókrémhez keverjük.
  5. Végül több részletben, lazán beleforgatjuk az 5 dl kemény habbá vert tejszínt.
  6. A krém felét egy 1,6-1,7 literes, hideg vízzel kiöblített koronaformába simítjuk.
  7. Belenyomkodunk kb. 30 dkg-nyi felaprózott epret. Bevonjuk a maradék kémmel.
  8. Tetejére fektetjük a forma méretére tördelt babapiskótákat.
  9. Folpack-kal letakarjuk, 8 óra hosszat legalább hűtjük.
  10. Megtisztítjuk a félretett eperszemeket, ízlés szerint félbe vagy negyedekbe vágjuk.
  11. Keményre verjük a 2 dl tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval. Csillagcsöves habzsákba töltjük.
  12. Tortapapírral előkészített tálaló tányérra borítjuk a habkoronát, a csillagcsöves habzsákba készített tejszínhabbal megdíszítjük.
  13. Beszórjuk a pisztácia-vagdalékkal. A felezett vagy negyedelt eperszemekkel és a választott levelekkel tovább díszítjük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7869
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 02.

Ajánló

El tudom képzelni bármilyen szezonális gyümölcsből pl. cseresznye, meggy, szeder, ribizli, sárgabarack, őszibarack stb... Csak a képzelet szab határt. Meleg nyári napokon mindennap megenném!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres túróhab-korona
Olaszné Anci 191 recept

Ezt a valódi finomságot Lajos Mari receptje után készítettem, és nem csalódtam benne, sőt! Nem éreztem ki a túró sajátos ízét, sem a tejszínét. De még a jól bevált joghurttortára sem emlékeztetett. Legalábbis engem nem. Egy igazán egyedi, habszerű finomságot kaptam, ami nálunk legalábbis sűrűn látott vendég lesz a nyáron! Köszönet Lajos Marinak!

Hozzávalók

Az epres túróhabhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!