r
Nosalty Logó

Epres túrógombóc Katrin konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Epres túrógombóc Katrin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A túrógombóc hozzávalóinak összeállítása

A zsemlemorzsa elkészítése

A gombóc megtöltése, megfőzése, elkészítése

Összesen 247 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A túrógombóc hozzávalóinak összeállítása

A zsemlemorzsa elkészítése

A gombóc megtöltése, megfőzése, elkészítése

Összesen 1230 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A túrógombóc hozzávalóinak összeállítása

A zsemlemorzsa elkészítése

A gombóc megtöltése, megfőzése, elkészítése

Összesen 181 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    703.3 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 247 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3516.3 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    857 mg
  • Nátrium
    848 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 1230 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513 g
  • Cink
    95 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    74 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    44 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 181 Kcal

Hozzávalók

A túrógombóc hozzávalóinak összeállítása

A zsemlemorzsa elkészítése

A gombóc megtöltése, megfőzése, elkészítése

  • 20 dkg eper (kb. 25 db kisebb eper)

Elkészítés

A túrógombóc hozzávalóinak összeállítása

  1. A túrót, a grízt, a tojást, csipet sót, 1 evőkanál kristálycukorral összedolgozzuk, majd hűtőben legalább 2 órát állni hagyjuk.
  2. Ez a trükkje, hogy nem esik szét a gombóc, mert ha rögtön főzzük, akkor szétesik.
  3. Kb. 25 db kisebb epret szépen megmosunk, lecsepegtetünk.

A zsemlemorzsa elkészítése

  1. Közben 1 evőkanál étolajon a zsemlemorzsát megpirítjuk, majd ha félrehúztuk a lábost, akkor hozzákeverünk 1 evőkanál kristálycukrot.

A gombóc megtöltése, megfőzése, elkészítése

  1. Egy fazékban felforralunk 1 l vizet, majd ha forr, akkor belerakjuk az 1 kk sót, s vizes kézzel apró gombócokat formázunk, s minden gombócba beledolgozunk 1-1 db epret (kb. 25 db gombóc lesz belőle).
  2. Azért kell bele több gríz, mint a sima túrógombócba, mert ha kicsit szaftos lesz az eper főzés közben, a gríz összetartja.
  3. Vigyázva belerakosgatjuk a forrásban lévő vízbe.
  4. Ha újra forr a víz, hagyjuk kb. 5 percig még forralni, majd kivesszük apródonként, 5 darabonként a gombócokat a vízből, lecsepegtetjük, és belehempergetjük a pirított zsemlemorzsába, majd tálra rendezzük.
  5. Porcukorral tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2190
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 12.

Ajánló

Tartalmasabb leves után nagyon finom második fogásnak, de akár desszertnek is kiváló!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt az eperszezon!! Szeretjük a túrógombócot, de így eperrel még finomabb!!

Hozzávalók

A túrógombóc hozzávalóinak összeállítása

A zsemlemorzsa elkészítése

A gombóc megtöltése, megfőzése, elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek