r
Nosalty Logó

Epres túrógombóc Herska konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Herska
Epres túrógombóc Herska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 489 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1955 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1551 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 489 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.8 g

Zsír

  • Összesen
    68.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6204.1 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    734 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1705 mg
  • Nátrium
    1100 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    652.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 1955 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565 g
  • Cink
    119 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    92 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    55 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót egy nagy tálban elmorzsoljuk, csipet sóval megsózzuk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk: a sárgáját ráütjük a túróra, a fehérjét egy külön tálba tesszük.
  3. A túróhoz és a tojáshoz hozzáadjuk a búzadarát, és jó alaposan összedolgozzuk.
  4. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a túrós masszába forgatjuk.
  5. Lefedve betesszük a hűtőbe legalább 2-3 órára.
  6. ​Amíg egy nagy lábosban vizet forralunk, vizes kézzel (ez fontos, hogy ne essen szét a gombóc) gombócokat formázunk, a gombócok közepébe mérettől függően egy negyed vagy fél szem eper kerül (én kisebb gombócokat szoktam csinálni).
  7. A gombócokat lobogó vízben kifőzzük (akkor jó, ha feljön a tetejére).
  8. Közben kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, és a kész gombócokat megforgatjuk benne.
  9. Mikróban megmelegített, porcukorral kikevert tejföllel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3136
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 25.

Ajánló

Ahhoz, hogy a gombóc ne essen szét, fontos a pihentetés. Nem tudom pontosan, mennyi idő szükséges hozzá, én általában már reggel bekavarom a gombócot (nem több 10 percnél), és mivel gyorsan ki lehet főzni, szabad a délelőtt, lehet menni kirándulni, múzeumba, bringázni... Szóval nekem legalább 3-4 órát áll a hűtőben.  Ki lehet próbálni eperöntettel is, biztos nagyon finom (legközelebb úgy csinálom). Én a tejfölbe teszem mindig a cukrot, mikróban megmelegítem, és összekeverem, de a cukor persze mehet a gombócra szórva is (vagy a pirított zsemlemorzsába is tehetünk).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres túrógombóc Herska konyhájából
Herska 6 recept

A túrógombóc nagy sláger a családban. A receptet még a nagymamámtól tanultam, gyerekkoromban, amikor nála voltunk, mindig ezt kértük tőle a testvéremmel. A hűtőben maradt még egy kis eper, így jött az ötlet, hogy "feldobom" vele a jól bevált túrógombócot. Mi általában húsos leves után, főételként esszük ebédre, de desszertnek is kiváló.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!