Epres süti recept

Kalória?
Epres süti
Epres süti
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármilyen gyümölccsel elkészíthetõ. A képen levõt ma sütöttem fagyasztott eperbõl. Így is tökéletes, csak az eper nem szabad, hogy teljesen kiolvadjon!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tojáshabos-epres szelet, epres sütemény tojáshabbal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral, csipet sóval és a margarinnal habosra kavarjuk.
  2. Hozzákeverjük a lisztet, és sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
  3. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, s eligazítjuk a tészta tetején.
  4. Az epret megmossuk, ha nagyon nagyok, apróbbra vágjuk, és beszórjuk a hab tetejét vele.
  5. Sütõbe toljuk, és közepes láng mellett kb. 90 perc alatt készre sütjük, inkább szárítjuk.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x24x5 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 90 200
elküldve: 24
receptkönyben: 902
elkészítve: 9/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Tünde

Mióta szakács: 2010.10.25.
44 recept

Hozzászólások (20)

kati.57
kati.57 cs, 2012-05-31 14:15

Szia! Köszi a receptet. Tegnap meg csináltam pontosan úgy ahogy le írtad.
Kifogástalan nagyon szép mutatós és finom lett.Szia

pauluk katalin
pauluk katalin k, 2012-05-29 14:56

Szia Tünde!
Nagyon finom a sütid, a kedvenceim közé sorolom!
Köszönöm, hogy megosztottad velünk!

Evagluck
Evagluck h, 2012-05-28 11:00

Megcsináltam de se a tèszta se a hab nem sikerült. A tésztát se önteni,se nyújtani nem tudtam. Beletapicskoltam a tepsibe. A hab viszont nem akart megkeményedni. Azért most sütöm, kiváncsi vagyok az ízére. Biztos én bénáztam el valamit, de nem tudom mit. Mindent úgy csináltam ahogy írva vagyon.

SusanneF
SusanneF h, 2012-04-02 22:46

Sajnáltam a szép nagy szem epreket apróra vágni,de jobb-mert amúgy nehéz felvágni a sütit..:)

SusanneF
SusanneF h, 2012-04-02 22:45

Megcsináltam...:)Vigyázzatok:Veszélyesen finom,és kalóriadús!
Egy kicsit kevesebb cukröt tettem a habba.

Fizso
Fizso sze, 2012-03-21 13:00

Tegnap elkeszitettem, de kicsit elrontottam. A hab nem sikerült... Azert igy is nagyon finom lett! :) Bär nekem egy picit tul edes!

amoca
amoca / amoca h, 2011-06-06 12:03

Köszönöm a receptet, isteni lett. Még a párom is dupla szeleteket vágott belőle, pedig nem egy nagy sütemény fan :)

beriagi
beriagi k, 2011-05-17 15:36

Tegnap este kipróbáltam a receptet kis módosításokkal. A tésztához kevertem 2 evőkanál tejet és bőven elegendő volt 15 dkg vaj és 20 dkg liszt is ahhoz, hogy egy 30x25 cm-es tepsibe símítsam a masszát. A tészta tetejét még nyersen megkentem eperlekvárral, ahogy rfeher javasolta és erre simítottam rá a 20 dkg cukorral és fél citrom levével felvert tojáshabot. Megszórtam az eperrel és előmelegített sütőben 150 fokon 50 percig sütöttem. Kitűnően átsült, a tészta és a hab is felemelkedett és az eper épphogy megpuhult. Csodás illata volt.

Kettike
Kettike v, 2013-06-16 16:14

Biztos jobban sikerült így, mint ha az eredeti receptel készítetted volna. Én úgy csináltam, és elég gagyi lett. A tésztát alig lehetett beletenni a formába, a hab nem keményedett meg... Apák napi süti lett volna, erre jól beégtem vele :(

ednutka
Tünde / ednutka sze, 2010-10-20 07:23

Mindig egyszerre teszem be a tésztát a habbal, s a hab tetejére szórom az epret. Minden tûzhely más, de inkább szárítani kell ezt a sütit. Akkor a legfinomabb amikor a hab teljesen megkeményszik. Addig hagy a sütőbe, míg a hab teljesen kiszárad.

rfeher
rfeher p, 2010-07-23 12:12

Én is elkészitettem, de az előttemszólok miatt, a tésztát ugy 10 percre a sütőbe tettem (180 fok), azthiszem ezt vaksütésnek hivják. Aztán rá a habot és igy sütöttem még 25 percet (szintén 180 fokon).. az egész szépen összesült. Sütés közben olyan illat volt mintha eper lekvárt főznék..Finom, de talán a tészta és a hab közé kis lekvárt lehetett volna kenni. Köszi a receptet!

Gabiccca
Gabiccca p, 2010-06-04 10:39

Én is elkészítettem a sütit és nagyon finom lett.
A receptet sajnos nem követtem pontosan, és a tojáshabot csak a sütés vége előtt 10 perccel tettem rá a majdnem kész tésztára. Így a hab nem lett tökéletes, de az ízvilág hibátlan. :)
Ajánlani tudom! :)

vekobrig
vekobrig sze, 2010-06-02 12:58

Ma megsütöttem ezt a sütit. Nagyon finom lenne, ha a hab alatt is átsült volna a tészta.Egyszerre raktam be a tésztát a habbal sülni. Az a legjobb megoldás, ha először megsütöm a tésztát és utána ráteszem a habot???

hawaii
Bloemcake / hawaii sze, 2010-05-12 12:05

Szia Tunde,

Tegnap megcsinaltam ezt a finom epres sutit, isteni lett, de lenne egy par kerdesem hozzad.....ugy ahogy mondtad 150 fokra tettem also felso futesre viszont a sutoben az 1 es polcra, vagyis legalulra....igy 80 percig kellett sutnom, de meg igy sem sult at igazan....te hanyas polcmagassagon sutotted??? Kozepen esetleg? Elore is koszonom valaszod, Petra

ednutka
Tünde / ednutka cs, 2011-07-14 11:29

A habot mindíg egyszerre teszem be a tésztával sülni, de még sohasem lett rágós. Mondjuk nem is sütni kell, hanem inkább szárítani az egészet, s akkor szép színe is marad a habnak, s rágós sem lesz!

Baba02
Baba02 cs, 2010-04-29 10:47

 Szia Kingacska!
Én is szoktam hasonló sütiket sütni,s a habot az utolsó kb.10 percben teszem rá!De ekkor már a sütöm csak takarék lángon megy,s így nekem mindig sikerül!A hab mindig tökéletes,szép magas és nem gumis!!Nem is tudom,ha 40 percig sül a tésztával együtt,mi lesz belőle?
Remélem tudtam segíteni!
Üdv:Baba

Kingacska
Kingacska cs, 2010-04-29 06:53

Szia! A habbal kapcsolatosan volna kérdésem! A múltkor én készitettem egy fajta sütit, de csak az utolsó 10 percben tettem rá a tésztára, és hát mit mondjak..olyan lett mint a rágógumi!!Le is kellett szedjem..Csak az volna a kérdésem, hogy ha a te recepted szerint sül a hab is 40 percet a tésztával, akkor nem lesz ugyanolyan gumis állagú?? Mert ha a képet nézem akkor, úgy tűnik, hogy a teteje mintha olyan volna..
Köszi a választ, és ne haragudj, hogy ilyent kérdezek, de szeretném ha tökéletesre sikerülne.
Köszike!

Legfrissebb cikkek

A profi sült hús grillezőn készül!
A profi sült hús grillezőn készül!
A serpenyőben sült hús nagyon finom, a grillezőn készült hús pedig mennyei! Mondjuk úgy: óriási a különbség a két készítési mód között. De milyen grillszettet vásároljunk? (x)
1216