Epres süti recept

Epres süti
Epres süti
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármilyen gyümölccsel elkészíthetõ. A képen levõt ma sütöttem fagyasztott eperbõl. Így is tökéletes, csak az eper nem szabad, hogy teljesen kiolvadjon!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tojáshabos-epres szelet, epres sütemény tojáshabbal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral, csipet sóval és a margarinnal habosra kavarjuk.
  2. Hozzákeverjük a lisztet, és sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
  3. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, s eligazítjuk a tészta tetején.
  4. Az epret megmossuk, ha nagyon nagyok, apróbbra vágjuk, és beszórjuk a hab tetejét vele.
  5. Sütõbe toljuk, és közepes láng mellett kb. 90 perc alatt készre sütjük, inkább szárítjuk.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x24x5 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 88 864
elküldve: 24
receptkönyben: 892
elkészítve: 8/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Tünde

Mióta szakács: 2010.10.25.
44 recept

Hozzászólások (20)

kati.57
kati.57cs, 2012-05-31 14:15

Szia! Köszi a receptet. Tegnap meg csináltam pontosan úgy ahogy le írtad.
Kifogástalan nagyon szép mutatós és finom lett.Szia

pauluk katalin
pauluk katalink, 2012-05-29 14:56

Szia Tünde!
Nagyon finom a sütid, a kedvenceim közé sorolom!
Köszönöm, hogy megosztottad velünk!

Evagluck
Evagluckh, 2012-05-28 11:00

Megcsináltam de se a tèszta se a hab nem sikerült. A tésztát se önteni,se nyújtani nem tudtam. Beletapicskoltam a tepsibe. A hab viszont nem akart megkeményedni. Azért most sütöm, kiváncsi vagyok az ízére. Biztos én bénáztam el valamit, de nem tudom mit. Mindent úgy csináltam ahogy írva vagyon.

SusanneF
SusanneFh, 2012-04-02 22:46

Sajnáltam a szép nagy szem epreket apróra vágni,de jobb-mert amúgy nehéz felvágni a sütit..:)

SusanneF
SusanneFh, 2012-04-02 22:45

Megcsináltam...:)Vigyázzatok:Veszélyesen finom,és kalóriadús!
Egy kicsit kevesebb cukröt tettem a habba.

Fizso
Fizsosze, 2012-03-21 13:00

Tegnap elkeszitettem, de kicsit elrontottam. A hab nem sikerült... Azert igy is nagyon finom lett! :) Bär nekem egy picit tul edes!

amoca
amocah, 2011-06-06 12:03

Köszönöm a receptet, isteni lett. Még a párom is dupla szeleteket vágott belőle, pedig nem egy nagy sütemény fan :)

beriagi
beriagik, 2011-05-17 15:36

Tegnap este kipróbáltam a receptet kis módosításokkal. A tésztához kevertem 2 evőkanál tejet és bőven elegendő volt 15 dkg vaj és 20 dkg liszt is ahhoz, hogy egy 30x25 cm-es tepsibe símítsam a masszát. A tészta tetejét még nyersen megkentem eperlekvárral, ahogy rfeher javasolta és erre simítottam rá a 20 dkg cukorral és fél citrom levével felvert tojáshabot. Megszórtam az eperrel és előmelegített sütőben 150 fokon 50 percig sütöttem. Kitűnően átsült, a tészta és a hab is felemelkedett és az eper épphogy megpuhult. Csodás illata volt.

Kettike
Kettikev, 2013-06-16 16:14

Biztos jobban sikerült így, mint ha az eredeti receptel készítetted volna. Én úgy csináltam, és elég gagyi lett. A tésztát alig lehetett beletenni a formába, a hab nem keményedett meg... Apák napi süti lett volna, erre jól beégtem vele :(

ednutka
ednutkasze, 2010-10-20 07:23

Mindig egyszerre teszem be a tésztát a habbal, s a hab tetejére szórom az epret. Minden tûzhely más, de inkább szárítani kell ezt a sütit. Akkor a legfinomabb amikor a hab teljesen megkeményszik. Addig hagy a sütőbe, míg a hab teljesen kiszárad.

rfeher
rfeherp, 2010-07-23 12:12

Én is elkészitettem, de az előttemszólok miatt, a tésztát ugy 10 percre a sütőbe tettem (180 fok), azthiszem ezt vaksütésnek hivják. Aztán rá a habot és igy sütöttem még 25 percet (szintén 180 fokon).. az egész szépen összesült. Sütés közben olyan illat volt mintha eper lekvárt főznék..Finom, de talán a tészta és a hab közé kis lekvárt lehetett volna kenni. Köszi a receptet!

Gabiccca
Gabicccap, 2010-06-04 10:39

Én is elkészítettem a sütit és nagyon finom lett.
A receptet sajnos nem követtem pontosan, és a tojáshabot csak a sütés vége előtt 10 perccel tettem rá a majdnem kész tésztára. Így a hab nem lett tökéletes, de az ízvilág hibátlan. :)
Ajánlani tudom! :)

vekobrig
vekobrigsze, 2010-06-02 12:58

Ma megsütöttem ezt a sütit. Nagyon finom lenne, ha a hab alatt is átsült volna a tészta.Egyszerre raktam be a tésztát a habbal sülni. Az a legjobb megoldás, ha először megsütöm a tésztát és utána ráteszem a habot???

hawaii
hawaiisze, 2010-05-12 12:05

Szia Tunde,

Tegnap megcsinaltam ezt a finom epres sutit, isteni lett, de lenne egy par kerdesem hozzad.....ugy ahogy mondtad 150 fokra tettem also felso futesre viszont a sutoben az 1 es polcra, vagyis legalulra....igy 80 percig kellett sutnom, de meg igy sem sult at igazan....te hanyas polcmagassagon sutotted??? Kozepen esetleg? Elore is koszonom valaszod, Petra

ednutka
ednutkacs, 2011-07-14 11:29

A habot mindíg egyszerre teszem be a tésztával sülni, de még sohasem lett rágós. Mondjuk nem is sütni kell, hanem inkább szárítani az egészet, s akkor szép színe is marad a habnak, s rágós sem lesz!

Baba02
Baba02cs, 2010-04-29 10:47

 Szia Kingacska!
Én is szoktam hasonló sütiket sütni,s a habot az utolsó kb.10 percben teszem rá!De ekkor már a sütöm csak takarék lángon megy,s így nekem mindig sikerül!A hab mindig tökéletes,szép magas és nem gumis!!Nem is tudom,ha 40 percig sül a tésztával együtt,mi lesz belőle?
Remélem tudtam segíteni!
Üdv:Baba

Kingacska
Kingacskacs, 2010-04-29 06:53

Szia! A habbal kapcsolatosan volna kérdésem! A múltkor én készitettem egy fajta sütit, de csak az utolsó 10 percben tettem rá a tésztára, és hát mit mondjak..olyan lett mint a rágógumi!!Le is kellett szedjem..Csak az volna a kérdésem, hogy ha a te recepted szerint sül a hab is 40 percet a tésztával, akkor nem lesz ugyanolyan gumis állagú?? Mert ha a képet nézem akkor, úgy tűnik, hogy a teteje mintha olyan volna..
Köszi a választ, és ne haragudj, hogy ilyent kérdezek, de szeretném ha tökéletesre sikerülne.
Köszike!

Legfrissebb cikkek

Sós rágcsák 200 kcal alatt
Sós rágcsák 200 kcal alatt
Ha választanom kell aközött, hogy édes vagy sós legyen a nasi, akkor nálam egyértelműen a sós a nyerő. Nézzük mire jutunk 200 kalória alatt!
Így készíts gyümölcsös shrub szirupot
Így készíts gyümölcsös shrub szirupot
A shrub angolul bokrot jelent, nem? Valóban, viszont a shrub az arab sharbah szóból ered, jelentése: ital. Hogyan készül, és mit kell tudni róla? Készíts te is shrubot!
Ferenc pápa beugrott egy étkezdébe
Ferenc pápa beugrott egy étkezdébe
Megválasztása óta Ferenc pápa rengeteg szimpatikus gesztust tett – a minap egy vatikáni önkiszolgáló étkezdébe ugrott be, és az ottaniakkal fogyasztotta el ebédjét.
1218