r
Nosalty Logó

Epres-ricottás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pimkie
Epres-ricottás torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 569 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 4555 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 151 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 569 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    222.4 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    679 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5416.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1405 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    500 mg
  • Foszfor
    2059 mg
  • Nátrium
    1288 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569.8 g
  • Cukor
    317 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1725.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    663 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1089 micro
Összesen 4555 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A 3 tojássárgáját, a 15 dkg cukrot, a 2 evőkanál kakaóport, a vaníliás cukrot, az olajat, a tejet jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a 15 dkg liszt és fél csomag sütőpor egyvelegét.
  2. A 3 tojásfehérjéből habot verünk, ezt is hozzákeverjük a tésztához.
  3. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, tűpróbáig sütjük. Ha kész, ebben hagyjuk kihűlni.
  4. Ha kihűlt, vékonyan kiolajozzuk a tortaforma karimáját.
  5. A kb. egyforma epreket kettévágjuk, talpukból kicsit levágunk, hogy szépen üljenek a tésztán. Kirakjuk velük a tésztát úgy, hogy a vágott felük a tortaforma karimája felé nézzenek. A többi epret akár félbevágva, akár egészben eloszlatjuk a tésztán.
  6. A ricottát tálba tesszük, 2 evőkanál cukorral jól kikeverjük. A zselatint a vízzel elkeverjük, és csak felmelegítjük, nem forraljuk! Hozzáadjuk a ricottához, elkeverjük, kicsit hűtőbe tesszük dermedni.
  7. A hulalából és a 2 csomag habfixálóból kemény habot verünk, majd a ricottához ajduk.
  8. Óvatosan összekeverjük, majd rákenjük a tésztára. Jól belenyomkodjuk, hogy az eprek közé is jusson. A tetejét szépen elsimítjuk.
  9. A 3,5 dl szénsavas italt 1 evőkanál cukorral és a pudinggal felfőzzük, és ha már langyos, rákenjük a torta tetejére.
  10. A tortát a félretett eperrel díszítjük, csokiforgáccsal megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11611
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám legújabb alkotása. :) A sütemény 26 cm-es tortaformában készült.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek