r
Nosalty Logó

Epres-ricottás rácsos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Epres-ricottás rácsos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 953 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3808 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 268 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    696.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 953 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.4 g

Zsír

  • Összesen
    176.5 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2785 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    788 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1247 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.8 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1658 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    796 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1620 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1011 micro
Összesen 3808 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 268 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a hozzávalókat annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy jól kezelhető tésztát kapjunk. Hideg helyen pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket.
  2. A tészta 3/4-ed részét belesimítjuk egy kb. 23x23-as sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy legyen pereme is.
  3. Rákenjük a tölteléket, majd kirakjuk feldarabolt eperszeletekkel, kicsit belenyomkodva a töltelékbe. A tészta széleit visszahajtjuk a krémre, a maradék tésztából pedig berácsozzuk a pitét.
  4. Előmelegített, 175 °C-os sütőbe kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

Töltelék

  1. A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük. A ricottát kikeverjük a cukrokkal, a tojássárgákkal, hozzáreszeljük a citromhéjat, és végül hozzáadjuk a kihűlt, áttört burgonyát.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x23
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 171
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8214
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-ricottás rácsos pite
Judit69 176 recept

Ezt a pitét még Olaszországban sütöttem, hiszen sok időt töltök ott. Egy olasz gasztro újságból néztem ki, ahol rögtön megfogott az egyszerűsége, és az, hogy a töltelékbe főtt burgonya is került. A friss, zamatos epertől pedig nagyon finom, szaftos pite kerekedett ki.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek