r
Nosalty Logó

Epres-ricottás hamis tiramisu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Epres-ricottás hamis tiramisu
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Krém

Piskóta áztatása

Rétegezés

Tetejére

Összesen 377 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Krém

Piskóta áztatása

Rétegezés

Tetejére

Összesen 2268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Krém

Piskóta áztatása

Rétegezés

Tetejére

Összesen 161 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 377 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    104.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2404.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    968 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    593 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282.4 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    738.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    863 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    841 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 2268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Krém

Piskóta áztatása

Rétegezés

Tetejére

Elkészítés

Krém

  1. 200 g epret leturmixolunk, és a ricottához adjuk. Ízlés szerint édesítjük vaníliás cukorral, illetve pár evőkanál porcukorral. (Jó ha kóstolgatjuk, mennyire legyen édes!)
  2. A habtejszínt felverjük, és a ricottás krémhez adjuk, simára eldolgozzuk.

Piskóta áztatása

  1. A tejet meglangyosítjuk, a vaníliás cukrot elkeverjük benne.
  2. A piskótákat egyesével megforgatjuk a kihűlt tejben.

Rétegezés

  1. A beáztatott piskótákat egy tepsibe vagy jénai tálba fektetjük, kitöltve minden helyet. A maradék epret vékonyabb szeletekre vágjuk, és rászórjuk.
  2. A krémünk kb. felével befedjük, elsimítjuk. Következhet még egy réteg piskóta, megint eper, majd a krém maradéka.

Tetejére

  1. A kedvenc étcsokoládénkat lereszeljük, rászórjuk. Majd egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
  • Tepsi mérete: 25x20
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1375
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyáron nagyon szeretem az epermisukat, azonban nem volt itthon mascarpone. Így ricottával helyettesítve, egy kis átalakítással készült el a süti. Nagy sikere volt, pillanatok alatt elfogyott.

Hozzávalók

Krém

Piskóta áztatása

Rétegezés

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek