r
Nosalty Logó

Epres-rebarbarás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Emőke
Epres-rebarbarás pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 680 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2713 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 238 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.1 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    122 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 680 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    105.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1390.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.3 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    488 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    946 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    920 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    903 micro
Összesen 2713 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 238 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a tésztát. A lisztet a munkafelületre (lehetőleg márványra) halmozzuk, és nyomunk a közepébe egy mélyedést. Beletesszük a vajat, porcukrot, sót, a vaníliarúd kikapart magjait, majd az ujjainkkal összekeverjük. Fokozatosan a halom közepébe keverjük a lisztet is, amíg a tészta morzsalékos lesz. Ismét mélyedést nyomunk a közepébe, és beleütjük a tojásokat. Belekeverjük a lisztes keverékbe, amíg a tészta összeáll.
  2. Amikor a tészta hozzávalóit jól összedolgoztuk, néhányszor átgyúrjuk a tenyerünkkel, amíg sima lesz. A tésztát cipóvá formáljuk, becsomagoljuk folpack fóliába, és felhasználás előtt 1-2 órán át pihentetjük a hűtőben.
  3. Elkészítjük a tölteléket. Tegyük a megpucolt, felkockázott rebarbarát egy serpenyőbe, adjuk hozzá a barna cukrot és a citromlevet. Alacsony lángon forraljuk össze. Tegyük félre hűlni.
  4. Vegyük elő a tésztát. Osszuk el úgy, hogy 4 db kb. 8 dkg-s tésztagombócunk legyen, a maradékot pedig tegyük félre "rácsozáshoz". (Ha nincs mini piteformánk (4 db 12 cm-s forma), a tészta mennyisége egy kb. 26-28 cm-s piteformához elegendő.)
  5. Vegyük elő a mini piteformákat, és kenjük ki olvasztott vajjal.
  6. A tésztagombócokat enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki, és helyezzük a formákba, majd az ujjunkkal igazítsuk el. Szurkáljuk meg villával.
  7. Töltsük meg a rebarbarás töltelékkel, szeleteljük rá a megmosott, kicsumázottfriss epret, majd a maradék tésztagömböt nyújtsuk ki, és rácsozzuk be a piték tetejét.
  8. Előmelegített sütőben süssük meg. Ha kihűlt, szórjuk meg porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 4x12
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 202
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12974
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 01.

Ajánló

Azoknak ajánlom, akik egy viszonylag gyorsan elkészíthető és finom pitére vágynak. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eper-rebarbara nyerő páros. :) De bármilyen tetszőleges gyümölccsel elkészíthető.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek