r
Nosalty Logó

Epres-mogyorós torta Mosomacilánytól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mosomacilany
Epres-mogyorós torta Mosomacilánytól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 782 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 4690 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 302 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 782 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    326.4 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    611 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2480.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    877 mg
  • Nátrium
    657 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.1 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    539.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1225 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1194 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 4690 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Öntsük a darált mogyorót és a lisztet egy keverőtálba, adjuk hozzá a vajat, és robotgéppel kezdjük el keverni. Ha már teljesen összeállt, öntsük bele a cukrot is, és keverjük el alaposan. Végül adjuk hozzá a tojássárgáját és 1-2 kanál hideg vizet, és keverjük teljesen homogénné a tésztát.
  2. Tegyük a tésztát lisztezett nyújtódeszkára, nyújtsuk ki, és nyomkodjuk egy piteformába. A lelógó részeket késsel vágjuk le, és negyedóráig pihentessük a tésztát a hűtőben. Vágjunk ki egy megfelelő mérető kört a sütőpapírból, tegyük a tészta tetejére, szórjuk rá a sütőbabot, és süssük a tortát 15 percig, utána vegyük le a sütőpapírt és a sütőbabot, és süssük további 5 percig, hogy tökéletes aranybarna színt kapjon.

A krémhez

  1. Verjük fel a mascarponét a porcukorral, és egy külön tálban verjünk kemény habot a tejszínből is. Keverjük össze a mascarponét és a tejszínt. Az eper felét vágjuk kisebb darabokra, és adjuk a krémhez. Vegyük ki a tortát a formából, az alját hintsük meg a vajkaramellás öntet kétharmadával, majd töltsük meg a mascarponés krémmel.

Az öntethez

  1. Öntsük a vajkaramellát és a tejet egy kisebb lábosba, kezdjük el melegíteni, és ha a karamell beleolvadt a tejbe, húzzuk le a tűzről, és tegyük félre.
  2. Vágjuk fel a maradék epret, és szórjuk a tortára. Öntsük rá a maradék karamell öntetet, végül szórjunk rá pirított mogyorót.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 931
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mosomacilany 24 recept

Ez egy nagyon finom és harmonikus pite. Ajánlom a kora nyári piknikekhez, vagy kerti grillezésekhez.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?