r
Nosalty Logó

Epres-mascarponés omlett

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Krisztike
Epres-mascarponés omlett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 378 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3039 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 203 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 378 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    229.4 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2494.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1044 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.2 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    829.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    798 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1348 micro
Összesen 3039 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 203 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótakorongokat. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd a liszt + étkezési keményítő + sütőpor keveréket a kemény habbá vert tojásfehérjével felváltva, lazán hozzákeverjük.
  2. Előmelegítjük (160 fok) a sütőt, és kibéleljük sütőpapírral a tepsiket, melyekre 8 cm átmérőjű köröket rajzolunk (nekem egy tepsire 9 fért).
  3. A piskótatésztát spricc zsákba töltjük, és a körök közepébe nyomunk a tésztából szilva méretű adagokat (gyakorlottabbak elhagyhatják a körök megrajzolását, vagy akár a zsákos megoldást is, kanállal is lehet adagolni a tésztát), majd betoljuk a sütőbe 5 percre. A korongok szépen kiterülnek (vigyázzunk a megfelelő távolságra, hogy ne érjenek össze), és nagyon gyorsan megsülnek.
  4. Miután kivettük a sütőből, húzzuk le a sütőpapírral együtt a tepsiről, és hagyjuk hűlni. Ezek után óvatosan fejtsük le a piskótakorongokat a papírról, és tegyük félre.

A krémhez

  1. A krémhez a mascarponét habosra keverjük 1 ek porcukorral és 1 cs vaníliás cukorral, a tejszínt 1 ek porcukorral, és a habfixálóval kemény habbá verjük, és lazán a mascarponéhoz keverjük.
  2. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, és mérettől függően félbevágjuk vagy egészben hagyjuk.
  3. Most szépen összeállítjuk az omlettet. A nem annyira szép, kerekre sikerült korongokat tesszük alulra, egy kevés krémet kenünk rá, erre állítjuk az eperszemeket (gazdagon, ne sajnáljuk), az eper tetejére rakunk egy nagy evőkanál tejszínes krémet, és a tetejére illesztünk egy szép korongot kalapnak.
  4. Tálaláskor megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4485
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-mascarponés omlett
Krisztike 39 recept

A kedvenc cukrászdámban ez a másik kedvencem! Nem tudom, milyen az eredeti recept, de szerintem ez nagyon finom lett, és nincs messze az eredetitől! Nagyon könnyű és látványos desszert.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek