r
Nosalty Logó

Epres-mandulás túrókocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Epres-mandulás túrókocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez/díszítéshez

Összesen 656 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez/díszítéshez

Összesen 5244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez/díszítéshez

Összesen 204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1056.7 g
  • Cink
    245 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    189 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    24 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    113 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 656 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.9 g

Zsír

  • Összesen
    303.1 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8453.5 g
  • Cink
    1957 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1156 mg
  • Vas
    1511 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    2652 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    65 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1540.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2001 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    455 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    902 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    725 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1962 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1209 micro
Összesen 5244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.5 g
  • Cink
    76 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A töltelékhez/díszítéshez

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. A tészta hozzávalóit a kézi robotgép dagasztóspiráljával összedolgozzuk, majd gyors mozdulatokkal átgyúrjuk.
  2. Sütőpapírt terítünk egy 20x30 cm-es, peremes tepsibe. Egyenletesen belenyomkodjuk a tésztát, szélein kissé felmagasítva. Folpackot terítünk a tetejére, és tepsistől betesszük a hűtőbe 1 órára (nekem ez a módszer bevált, de természetesen készíthetjük úgy is, hogy először betesszük a tésztát a hűtőbe, majd kinyújtjuk és tepsibe tesszük).
  3. A töltelékhez felolvasztjuk a vajat, majd hagyjuk langyosra hűlni. Különválasztjuk a tojásokat: a sárgákat habosra keverjük 10 dkg porcukorral, a fehérjéket kemény habbá verjük.
  4. A túrót, a folyékony vajat, a pudingport, a reszelt citromhéjat és az átszűrt citromlevet simára keverjük, majd hozzáadjuk a cukros tojássárgákat. Végül a fehérjékből vert habot adjuk hozzá kíméletesen, több részletben.
  5. Kivesszük a tésztát a hűtőből, villával sűrűn megszurkáljuk, megszórjuk a darált mandulával, majd rásimítjuk a túrómasszát.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük (tűpróba). Hagyjuk a tepsiben kihűlni!
  7. A süti tetejére szánt 2 ek szeletelt mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk (amint drapp barna, azonnal öntsük ki egy tálra a serpenyőből, hogy ne égjen meg!).
  8. A megtisztított eperszemeket félbe/negyedekbe vágjuk.
  9. A hideg tejszínből kemény habot verünk a vaníliás cukorral.
  10. A kihűlt tésztalapot emeljük ki a sütőpapír segítségével a tepsiből egy tálcára. Óvatosan simítsuk rá a tejszínhabot, sűrűn rakjuk meg eperrel, és szórjuk meg a szeletelt mandulával.
  11. (Aki szeretné tortazselével bevonni az epreket, az 1 ek porcukorral és 1,5 dl vízzel forralja fel a fél zacskó zselét, pár percig hagyja hűlni, majd még folyósan öntse az eprek tetejére.)
  12. Fogyasztás előtt tegyük pár órára a hűtőbe!

A töltelékhez/díszítéshez

  1. A töltelékhez felolvasztjuk a vajat, majd hagyjuk langyosra hűlni. Különválasztjuk a tojásokat: a sárgákat habosra keverjük 10 dkg porcukorral, a fehérjéket kemény habbá verjük.
  2. A túrót, a folyékony vajat, a pudingport, a reszelt citromhéjat és az átszűrt citromlevet simára keverjük, majd hozzáadjuk a cukros tojássárgákat. Végül a fehérjékből vert habot adjuk hozzá kíméletesen, több részletben.
  3. Kivesszük a tésztát a hűtőből, villával sűrűn megszurkáljuk, megszórjuk a darált mandulával, majd rásimítjuk a túrómasszát.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük (tűpróba). Hagyjuk a tepsiben kihűlni!
  5. A süti tetejére szánt 2 ek szeletelt mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk (amint drapp barna, azonnal öntsük ki egy tálra a serpenyőből, hogy ne égjen meg!).
  6. A megtisztított eperszemeket félbe/negyedekbe vágjuk.
  7. A hideg tejszínből kemény habot verünk a vaníliás cukorral.
  8. A kihűlt tésztalapot emeljük ki a sütőpapír segítségével a tepsiből egy tálcára. Óvatosan simítsuk rá a tejszínhabot, sűrűn rakjuk meg eperrel, és szórjuk meg a szeletelt mandulával.
  9. (Aki szeretné tortazselével bevonni az epreket, az 1 ek porcukorral és 1,5 dl vízzel forralja fel a fél zacskó zselét, pár percig hagyja hűlni, majd még folyósan öntse az eprek tetejére.)
  10. Fogyasztás előtt tegyük pár órára a hűtőbe!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2028
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 29.

Ajánló

Tálalás előtt díszíthetjük mentalevelekkel.

Receptkategóriák

Igazán finom nyári desszert, nálunk nagyon bevált, drága barátainknak is nagyon ízlett, jólesett bezsebelni érte a sok dicséretet! :) Recept forrása: Lajos Mari

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A töltelékhez/díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek