r
Nosalty Logó

Epres-mandulás crumble

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nyuszikutya
Epres-mandulás crumble
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 602 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 602 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    139.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1698.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.1 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    462.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    689 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 2403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kerámia formákat 2 dkg vajjal kikenjük. Az epret felvágjuk darabokra, a formákba tesszük. Nekem 7 db jött ki ebből a mennyiségből. Megszórjuk 5 dkg barna cukorral és a vanília kikapart magjával és a mandulaliszttel.
  2. A lisztet a vajjal, a sütőporral, a cukorral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a mandula szeleteket. Pár szeletet félreteszünk a tetejére.
  3. A morzsát rákanalazzuk a gyümölcsökre, és a tetejüket meghintjük a maradék mandulapehellyel. Megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1746
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 23.

Ajánló

Szuper gyors édesség bármilyen gyümölcsből.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-mandulás crumble
Nyuszikutya 51 recept

Szeretem ezt a morzsasütit. Igazán gyors édesség, és nagyon finom a ropogós vajas morzsával. Nekem most eper volt itthon, mandulával tettem izgalmasabbá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek