r
Nosalty Logó

Epres mákparfé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sandrine
Epres mákparfé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 405 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2431 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 296 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    850.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 405 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    202.4 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5101.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    2564 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    574 mg
  • Foszfor
    1672 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.6 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 2431 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 296 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Folpackkal kibélelünk egy püspökkenyérformát (vagy őzgerincformát) úgy, hogy a fólia túllógjon a széleken (ezzel fogjuk befedni a végén a parféalapot).
  2. A habtejszínt 15 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy kellően hideg legyen.
  3. Az epret apró kockákra daraboljuk, 2 tk vízzel, ugyanennyi barna cukorral, citromlével és a balzsamecettellassú tűzűn melegítjük kb. 2 percig, míg levet ereszt, aztán hagyjuk kihűlni.
  4. A mákot összekeverjük kevés reszelt citromhéjjal és a xilittel. A fehércsokit mikróban megolvasztjuk.
  5. A tejszínt habbá verjük, fakanállal óvatosan hozzákeverjük a xilites mákot, a fehércsokit és megkóstoljuk, ha nem elég édes, folyékony édesítővel ízesítjük.
  6. A parféalap egyharmadát a formába simítjuk, erre kanalazzuk egyenletesen az eperragu felét, újabb tejszínhab következik, majd eper, végül a tejszínhabbal fejezzük be a rétegezést. A folpackot ráhajtjuk a parféra, mintegy becsomagoljuk vele. Mehet be a mélyhűtőbe egy éjszakára.
  7. Másnap 10 percreáttesszük a sima hűtőbe,ezutánkiboríthatjuk a formából. Leszedjük róla a folpackot, és meleg vízbe mártott késsel lehet szépen szeletelni. Eperpürével tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10359
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sandrine 57 recept

Az egyik főzős magazin tavaszi számában találtam a receptet, csak ott meggyel készült, nem eperrel. Isteni desszert!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek