Epres lepény Kulináris Túrázó konyhájából recept

Epres lepény Kulináris Túrázó konyhájából
Epres lepény Kulináris Túrázó konyhájából
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom az epret. Minden formában. Netes barangolásom közben bukkantam erre a receptre, amit kicsit átformáztam. Óriási sikere volt, az eperszezonban hetente süthettem!:-)

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Tetejére

ajánlat

A tojásfehérjébe (ha van otthon) tehetünk egy kevés eperlekvárt is. Ha a süti kedvencünké vált, eperszezonon kívül is elkészíthetjük, ekkor mirelit gyümölcsös használjunk. Eper helyett bármilyen gyümölccsel kipróbálhatjuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres pite, epres gyümölcspite, epres sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a tésztát: a hozzávalókat összekeverjük (linzer-szerű tésztát kapunk).
  2. Kikent tepsibe (vajjal, liszttel) tesszük, majd 20 percig sütjük (175 fok, légkeverés). Én kisebb tepsit használtam, így magasabb lett a tészta.
  3. Ezután kivesszük a sütőből, majd rátesszük a tetejét: az epret megmossuk, lecsepegtetjük, és apróra daraboljuk, majd megszórjuk a gyümölcscukorral (én 2 dkg-t írtam, de mindenki a saját szája íze szerint édesítse).
  4. Az édesített epret ráhelyezzük a tésztára, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét rátesszük a tetejére.
  5. A sütit visszatesszük a sütőbe, és még 20 percet sütjük.
  6. Ha szerencsénk van, lesz ideje kihűlni a sütinek, és utána szeletelve, a tetejét porcukorral megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23x23x4,5 cm
  • költség: 1375 Ft
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 726
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kulináris Túrázó

Mióta szakács: 2013.07.12.
9 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

494