r
Nosalty Logó

Epres-krémes sütemény Jenei Ágitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jenei Ági
Epres-krémes sütemény Jenei Ágitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

​Továbbá

Összesen 466 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

​Továbbá

Összesen 5589 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

​Továbbá

Összesen 281 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 466 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    274.8 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5553.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1662 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    2044 mg
  • Nátrium
    1491 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    700.7 g
  • Cukor
    400 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2769 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    285 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    656 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2614 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1843 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1091 micro
Összesen 5589 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

​Továbbá

Elkészítés

A tésztához

  1. A fél liter tejből, felvert tojásból, 10 dkg lisztből, 1 csomag vaníliás cukorból sűrű krémet főzünk, kihűtjük. A margarint, porcukrot és az 1 csomag vaníliás cukrot habosra keverjük.
  2. A sütőt bemelegítjük 180 fokra. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzátesszük a tojásokat, a sütőport, a porcukrot, a sót és a szalalkálit. Az egészet jól összedolgozzuk, és 3 felé osztjuk.
  3. A lapokat a sütőlemezen vagy a tepsi hátsó felén sütjük ki (az én tepsim 18 cm x 30 cm). Jól bevajazzuk a sütőlemezt vagy a tepsi alját, és betesszük a sütőbe melegedni. Közben kinyújtjuk a tésztát, ha összeugrik, vagy elszakad a tészta, ne szomorkodjunk, mert könnyen kijavíthatjuk. A forró sütőlemezre tegyük rá az előzőleg sodrófára feltekert tésztát, ezen már könnyen javíthatjuk a hibákat, szakadást. A lapokat 6-7 perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. Ha a sűrű főzött krémünk kihűlt, hozzákeverjük a habosra felvert rámás-cukros masszát. A krémet nagyjából úgy osszuk el, hogy 3 réteget kell megtöltenünk, és hagyjunk egy kicsit arra is, hogy a széleit körbekenjük. Lap, krém, gyümölcs a sorrend (rakhatunk epret, meggyet, barackot). A tetejét krémmel és gyümölccsel zárjuk le (a fotón jól látszik). Az a legjobb, ha már a fogyasztás előtt egy nappal elkészítjük, így van ideje pihenni és összeérni!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18x30x6
  • Sütés ideje: 21 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 240
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 23711
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 21.

Ajánló

Ajánlom mindazoknak, akik imádják a gyümölcsös süteményeket!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-krémes sütemény Jenei Ágitól
Jenei Ági 7 recept

A Nagyim kedvenc nyári süteménye. A nyári hőségben ez a gyümölcsökkel, krémmel töltött, jól lehűtött sütemény legalább annyira frissítő hatású, mint egy hideg zuhany. Fagyasztott gyümölcsökkel télen is elkészíthető, gyakorlatilag bármilyen évszakban fogyasztható. A tészta kinyújtásához kell egy kis gyakorlat!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

​Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!