r
Nosalty Logó

Epres-joghurtos kocka piskótatekerccsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Epres-joghurtos kocka piskótatekerccsel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A gyümölcskocsonyához

A krémhez

Összesen 566 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A gyümölcskocsonyához

A krémhez

Összesen 3389 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A gyümölcskocsonyához

A krémhez

Összesen 144 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 566 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.2 g

Zsír

  • Összesen
    129 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3651.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    692 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    1474 mg
  • Nátrium
    1124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.8 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1238.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1397 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    415 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    1377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1382 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2289 micro
Összesen 3389 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 144 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A gyümölcskocsonyához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a kijelölt tepsit vagy tálat (tortának is készíthető) folpackkal kibéleljük úgy, hogy a szélein túllógjon.
  2. A felezett epreket lerakjuk.
  3. Elkészítjük a gyümölcskocsonyát.
  4. A következő lépésben a krémet készítjük el.
  5. Következik a piskóták sütése. Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük a keverő gépünkkel (kb 5 perc). Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
  6. A tésztamasszát megfelezzük.
  7. 2 db piskótát sütünk, nagy gáztepsiben. A megsült piskótákat feltekerjük, lekvárral megkenjük.
  8. A kihűlt tekercs egyikét felszeleteljük, a megdermedt gyümölcsös kocsonyára szorosan, egymás mellé rakjuk. Ráöntjük a krémet. Kissé megrázogatjuk az edényt, hogy a krém a résekbe is kerüljön.
  9. A másik tekercsünket is felszeleteljük, és a krémre rakjuk. Egy kicsit rányomkodjuk.
  10. Betesszük a fagyasztóba kb 1 órára. Jól megdermed a krém ez idő alatt.
  11. Ezután egy tálcára (én egy kicsi, gyerek gyúródeszkát fogtam be, amit szalvétával és folpackkal vontam be) a süteményt ráborítjuk.
  12. A folpackot lehúzzuk róla, és kockákra szeleteljük.

A gyümölcskocsonyához

  1. A zselatint a vízben elkeverjük a cukorral, citromlével, majd lassú tűznél felforraljuk. Ezután kihűtjük, és a gyümölcsökre öntjük (kb 1 dl-t meghagyunk a krémhez). Betesszük a fagyasztóba, így gyorsan megdermed.

A krémhez

  1. A tejszínt keményre verjük, a joghurttal tovább verjük, majd az 1 dl zselatinnal is. Betesszük a hűtőbe a krémünket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5635
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 15.

Ajánló

Bármilyen gyümölccsel készíthető, ahhoz illő joghurttal. Tortaformában is készíthető. 5 db felszeletelt tekercsem megmaradt, azt jó étvággyal elfogyasztottuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Szezonális recept, éppen jókor jön, most van az eperérés ideje. Finom, könnyű sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A gyümölcskocsonyához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek