r
Nosalty Logó

Epres joghurtkocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Epres joghurtkocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 1237 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 4943 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 235 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1048.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.6 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 1237 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    176.7 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    817 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4193.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1266 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1652 mg
  • Nátrium
    988 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    790.3 g
  • Cukor
    642 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1012.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    907 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    894 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    831 micro
Összesen 4943 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 235 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojásokat a porcukorral habosra keverjük.
  2. Ezután hozzáadjuk az olajat és a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Jól kikeverjük, sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük.
  4. Amikor kihűlt, 3 lapra vágjuk keresztben.

Krémhez

  1. Az epret felaprítjuk.
  2. A joghurtot egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és zselatint, és sűrűre kevergetés közben langyosra melegítjük, majd hagyjuk kihűlni, amíg kicsit összeáll.
  3. A tejszínt habfixálóval keményre verjük, és hűtőbe tesszük.
  4. Hozzáadagoljuk a joghurtos krémet és az epret.

Tetejére

  1. Az alapanyagokat összekeverjük a színező nélkül, felforraljuk, és felfőzzük sűrű sziruppá. Kihűtjük.
  2. Hűlés után fehéredésig keverjük géppel, és hozzáadjuk a színezőt.
  3. Az alsó lapot megkenjük egy réteg krémmel, rátesszük a második lapot. Ezt megkenjük a lekvárral, majd a maradék krémmel, és rátesszük a harmadik lapot.
  4. A tetejét bevonjuk kihűlt fondanttal.
  5. Amikor megkötött, szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5230
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres joghurtkocka
Salamon Csilla 1202 recept

A tetejére fondant-ot tettem. Fagyasztott eperrel is el lehet készíteni. Egy kicsit időigényes süti, de megéri a fáradozást.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek