Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres habos sütemény Helga konyhájából

Epres habos sütemény Helga konyhájából
Epres habos sütemény Helga konyhájából
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, könnyű sütemény.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját, margarint, cukrot, vaníliás cukrot, sót, citromlevet jót összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a tésztához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, kihűtjük.
  4. A szörp és víz keverékével pudingot főzünk, ha kihűlt, rákenjük a tésztára.
  5. A felolvadt epret botmixerrel pépesítjük, és rákenjük a pudingra.
  6. A tejszínből kemény habot verünk, és rásimítjuk a sütinkre.
  7. Tetejére ráhelyezzük a kekszeket, és olvasztott csokival díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x6 cm
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 051
elküldve: 22
receptkönyvben: 286
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

habos sütemény eperrel, epres vaníliás krémes sütemény, habos epres szelet

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dallam'75
dallam'75 Fri, 2013-04-26 14:56

Szóval ma vagy holnap megcsinálom a sütit:) Kérdés a tetején a keksz megpuhul? Azonnal ehető?

mira1
Helga1 / mira1 Fri, 2013-04-26 18:33

Szia! Fél napot azért várni kell, hogy a keksz megpuhuljon, én előző nap este csináltam és reggel ettük. Üdv: Helga

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2013-04-22 10:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.04.21. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

mira1
Helga1 / mira1 Tue, 2013-04-23 14:02

Nagyon szépen köszönöm a gratulációt és köszönet a sütni szeretőknek akik megtekintették a receptemet! Üdvözlettel: Helga

dallam'75
dallam'75 Sun, 2013-04-21 13:14

Gyönyörű, mindenképp kipróbálom, ezen a héten sort is kerítek rá! :) Majd megírom, hogy sikerült!

mira1
Helga1 / mira1 Tue, 2013-04-23 14:05

Szia! Biztos, hogy szép is és finom is lesz! Várom jelentkezésed! Üdv: Helga

1157
tojás 5 db
vaj 30 dkg
porcukor 30 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
citromlé 1 citromból nyert
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
eperszörp 3 dl
víz 3 dl
vaníliás pudingpor 2 csomag
eper 45 dkg
habtejszín 5 dl
keksz 25 dkg
tortabevonó 10 dkg