Epres habos sütemény Helga konyhájából recept

Epres habos sütemény Helga konyhájából
Epres habos sütemény Helga konyhájából
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, könnyű sütemény.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
sütési mód: alul-felül sütés
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vega
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

habos sütemény eperrel, epres vaníliás krémes sütemény, habos epres szelet

elkészítés

  1. A tojások sárgáját, margarint, cukrot, vaníliás cukrot, sót, citromlevet jót összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a tésztához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, kihűtjük.
  4. A szörp és víz keverékével pudingot főzünk, ha kihűlt, rákenjük a tésztára.
  5. A felolvadt epret botmixerrel pépesítjük, és rákenjük a pudingra.
  6. A tejszínből kemény habot verünk, és rásimítjuk a sütinkre.
  7. Tetejére ráhelyezzük a kekszeket, és olvasztott csokival díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x6 cm
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 9 268
elküldve: 21
receptkönyben: 256
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
102 recept

Hozzászólások (7)

dallam'75
dallam'75p, 2013-04-26 14:56

Szóval ma vagy holnap megcsinálom a sütit:) Kérdés a tetején a keksz megpuhul? Azonnal ehető?

mira1
mira1p, 2013-04-26 18:33

Szia! Fél napot azért várni kell, hogy a keksz megpuhuljon, én előző nap este csináltam és reggel ettük. Üdv: Helga

NoSalty.hu
NoSalty.huh, 2013-04-22 10:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.04.21. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

mira1
mira1k, 2013-04-23 14:02

Nagyon szépen köszönöm a gratulációt és köszönet a sütni szeretőknek akik megtekintették a receptemet! Üdvözlettel: Helga

dallam'75
dallam'75v, 2013-04-21 13:14

Gyönyörű, mindenképp kipróbálom, ezen a héten sort is kerítek rá! :) Majd megírom, hogy sikerült!

mira1
mira1k, 2013-04-23 14:05

Szia! Biztos, hogy szép is és finom is lesz! Várom jelentkezésed! Üdv: Helga

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
1161