Epres habos sütemény Helga konyhájából recept

Epres habos sütemény Helga konyhájából
Epres habos sütemény Helga konyhájából
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, könnyű sütemény.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
sütési mód: alul-felül sütés
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vega
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

habos sütemény eperrel, epres vaníliás krémes sütemény, habos epres szelet

elkészítés

  1. A tojások sárgáját, margarint, cukrot, vaníliás cukrot, sót, citromlevet jót összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a tésztához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, kihűtjük.
  4. A szörp és víz keverékével pudingot főzünk, ha kihűlt, rákenjük a tésztára.
  5. A felolvadt epret botmixerrel pépesítjük, és rákenjük a pudingra.
  6. A tejszínből kemény habot verünk, és rásimítjuk a sütinkre.
  7. Tetejére ráhelyezzük a kekszeket, és olvasztott csokival díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x6 cm
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 9 176
elküldve: 21
receptkönyben: 256
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
102 recept

Hozzászólások (7)

dallam'75
dallam'75p, 2013-04-26 14:56

Szóval ma vagy holnap megcsinálom a sütit:) Kérdés a tetején a keksz megpuhul? Azonnal ehető?

mira1
mira1p, 2013-04-26 18:33

Szia! Fél napot azért várni kell, hogy a keksz megpuhuljon, én előző nap este csináltam és reggel ettük. Üdv: Helga

NoSalty.hu
NoSalty.huh, 2013-04-22 10:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.04.21. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

mira1
mira1k, 2013-04-23 14:02

Nagyon szépen köszönöm a gratulációt és köszönet a sütni szeretőknek akik megtekintették a receptemet! Üdvözlettel: Helga

dallam'75
dallam'75v, 2013-04-21 13:14

Gyönyörű, mindenképp kipróbálom, ezen a héten sort is kerítek rá! :) Majd megírom, hogy sikerült!

mira1
mira1k, 2013-04-23 14:05

Szia! Biztos, hogy szép is és finom is lesz! Várom jelentkezésed! Üdv: Helga

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
A levesek nehézfiúja: a raguleves
A levesek nehézfiúja: a raguleves
Gazdag, laktató és krémes, mi az? Eltaláltátok, a ragulevesekről, ezekről a sokszínű, önmagukban is teljes étkekről van szó. Íme a ragulevesek világának keresztmetszete.
Az akadálymentes kalácssütésért
Az akadálymentes kalácssütésért
A jó ünnepi kalács ismérve, hogy légiesen puha és könnyed. Ennek megvalósítása azonban nem egy magától értetődő folyamat, segítségünkkel azonban minden akadály leküzdhető!
Így készítsd a nem hímes tojást!
Így készítsd a nem hímes tojást!
Ha nem akarsz kicsúszni az időből, lassan neki kellene állnod a tojások festésének. Na, jó, ha nem is a festésnek, legalább a technika kitálalásának, amivel megvalósítod őket.
1161