r
Nosalty Logó

Epres gyümölcstorta 6. - málnahabos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
milora
Epres gyümölcstorta 6. - málnahabos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A habhoz

Összesen 414 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A habhoz

Összesen 2486 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A habhoz

Összesen 185 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 414 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    176.1 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2674.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1089 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.7 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    867.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1712 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    706 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1680 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1432 micro
Összesen 2486 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A torta készítését megelőző este egy fémtálba beleöntjük a habtejszínt és egy marék málnát, majdbotmixerrel összeturmixoljuk.Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  2. A piskótához a tojások sárgáját vízzel és cukorralkikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tojásfehérjéket egy csipet sóval habosra keverjük, majd óvatosan a tésztához adjuk.
  4. Vajazott, lisztezett kerek tortaformábaöntjük, előmelegített sütőben megsütjük.A kihűlt tésztát hűtőbe tesszük.
  5. A gyümölcsöket megmossuk, az epret málna méretre daraboljuk, majd összekeverjük a zselatinnal. Hűtőbe tesszük.
  6. A megdermedt gyümölcsöt a tortalapra simítjuk.
  7. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy teljesen megdermedt a gyümölcs, akkor vékonyan vajazzuk meg a piskótát, tegyük úgy 15 percre vissza a hűtőbe és így tegyük rá a gyümölcsöt.
  8. A málnás tejszínt felverjük, rásimítjuk a torta tetejére, és fogyasztás előtt még egy órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6478
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 16.

Ajánló

Hulala habtejszínt ajánlom a torta készítéséhez. A málna lehet fagyasztott is. Ha friss gyümölcsből készítjük és úgy gondoljuk gyorsan elfogy, akkor a zselatint elhagyhatjuk.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres gyümölcstorta 6. - málnahabos
milora 3 recept

Az étcsokoládé tortám csokis-tejszínes kréme után kipróbáltam a málnás változatot is. Hát... nagy volt a sikere.

Hozzávalók

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek