r
Nosalty Logó

Epres-csokoládés tükörtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-csokoládés tükörtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Krém I

Krém II.

Krém III.

Csokoládéglazúr

Összesen 481 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Krém I

Krém II.

Krém III.

Csokoládéglazúr

Összesen 5772 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Krém I

Krém II.

Krém III.

Csokoládéglazúr

Összesen 195 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 481 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    260.7 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1899 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4166.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    823 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    549 mg
  • Foszfor
    1815 mg
  • Nátrium
    763 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    797.4 g
  • Cukor
    598 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1694.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    281 mg
  • D vitamin:
    408 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    1136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2090 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1910 micro
Összesen 5772 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém I

Krém II.

Krém III.

Csokoládéglazúr

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat válasszuk ketté.
  2. A sárgáját a cukor 1/3 részével kihabosítjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük.
  3. Ezután a fehérjét óvatosan beleforgatjuk a sárgájába, majd fokozatosan hozzászitáljuk a lisztet, és szépen összeforgatjuk.
  4. 170 fokos sütőben sütjük. Ha egészben készítjük a tortánkat, 40 perc szükséges a sütéshez. Én laponként sütöm, ilyenkor 12-13 perc alatt megsül.

Krém I

  1. A pudingport elkeverjük egy kevés vízzel.
  2. A maradék vizet feltesszük főni a cukorral.
  3. Mikor már felmelegedett, de még nem forr, belekeverjük a pudingport, és sűrűre főzzük. Miután felforrt a puding, még egy pár másodpercig főzzük. (Fontos, hogy vízzel csináljuk, mert ez lesz a krémünk kötőanyaga.)
  4. Mikor kész, kiterítjük egy fém tálcára, hogy jól kihűljön.

Krém II.

  1. Az epret vagy egyéb gyümölcsöt feltesszük főni egy kevés cukorral és citromlével.
  2. Botmixerrel pépesítsük a gyümölcsöt, és főzzük el belőle a vizet. (Fontos, hogy sűrű szirupot kapjunk, így nem fogja a krémünket elfolyósítani.)

Krém III.

  1. A habtejszínünket kemény habbá verjük a cukorral.
  2. A kihűlt pudingot robotgéppel átdolgozzuk, hogy a görcsök eltűnjenek. Majd belecsorgatjuk az eperszirupot, és elkeverjük.
  3. A felvert habtejszínt óvatosan beleforgatjuk az epres pudingunkba. Ha túl hígnak találnánk a krémünket, csorgathatunk bele egy pici zselét is, vagy rakjuk pár percre hűtőbe.
  4. Ezután töltsük be a tortánkat. (Én a rétegek közzé egész gyümölcsöt is szoktam szórni.)
  5. Miután a külsejét is lekentük, tegyük egy éjszakára hűtőbe.

Csokoládéglazúr

  1. A csokoládéglazúr elkészítéséhez elengedhetetlen a maghőmérő. Fontos, hogy a hőfokokat pontosan betartsuk! Először a zselélapokat áztassuk be hideg vízbe.
  2. A vizet felrakjuk a cukorral főni, és sűrű szirupot készítünk. A maghőmérőt az oldatba tartva, figyeljük. A szirup akkor jó, ha a hőmérő eléri a 104 fokot, ekkor vegyük le a tűzhelyről.
  3. Keverjük bele a csokoládét, az átszitált kakaóport és a tejszínt. Jól keverjük el.
  4. Majd miután a folyadék 60 fokosra hűlt, hozzáadjuk a kinyomkodott zselélapokat.
  5. Botmixerrel dolgozzuk át, majd szűrjük le.
  6. Ezután meg kell várni, míg 29 fokra lehűl, ugyanis csak ekkor lehet ráönteni az előző nap jól kihűtött tortára. A hőfokokat mindenhol tartsuk be, a torta mindig hideg legyen, különben lefolyik róla a glazúr.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 886
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A cukrászvizsgámra valami igazán ütős tortával akartam előrukkolni. Napokig bolyongtam tortákat keresve, így találtam rá ezekre a csodálatos tükörtortákra (mirror cake). Nem is volt kérdés, hogy ezzel fogom megnyerni a zsűrit magamnak, már csak a saját ízlésemre kellett formálnom a tortát, mind ízében, mind kinézetében. Nagyon szeretek csokoládéval dolgozni, így nem is volt kérdés, mivel díszítsem fel. Szerencsére az egész családom és barátaim körében is nagy sikert aratott.

Hozzávalók

Piskóta

Krém I

Krém II.

Krém III.

Csokoládéglazúr

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!