Epres-citromos túrótorta sütés nélkül recept

Epres-citromos túrótorta sütés nélkül
Epres-citromos túrótorta sütés nélkül
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mónika napra készítettem a kolléganőmnek ezt a finom, könnyű, nyári túrótortát. Legtöbbször nyáron készítem ezt a sütit, különösen amikor kint 40 fok van, és már nincs kedvem még 200-ra bekapcsolni a sütőt. Mindig sikert aratok vele, gyors, könnyű, isteni a krémesen lágy, kicsit savanykás, citromos krémmel.

hozzávalók / 8 adag

A tortaaljához

A túrókrémhez

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tavasz
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sütés nélküli túrótorta, keksz alapú túrótorta, citromos túrótorta, epres túrótorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy tálban a darált kekszet elkeverjük a porcukorral, majd hozzáöntjük az olvasztott vajat és és annyi tejet, hogy egy jól formázható tésztát kapjunk. (Én mivel most nem volt otthon tej, egy kis pohár natúr joghurtot - kb. 150 g - használtam.)
  2. A kész tésztát egy kapcsos tortaformába belenyomkodjuk, majd félretesszük, amíg elkészítjük a túrókrémet.
  3. A túrót villával összetörjük, majd hozzákeverjük a joghurtot, cukrot, a citromok reszelt héját.
  4. Egy kis lábasba kifacsarjuk a citromok levét, hozzáadunk 4 nagy ek langyos vizet, majd a zselatinport. A zselatint a csomagoláson található instrukciók szerint, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd félretesszük, amíg kicsit hűl. Közben is kavarjuk meg néha.
  5. Ha a zselatin éppen csak langyos, hozzákavarjuk a túrós masszához, egyből rá is öntjük a kekszes alapra, és letakarva betesszük a hűtőbe, amíg a túrókrém megdermed. A legjobb szerintem 1 éjszakára betenni.
  6. Ha a túró megdermedt, díszíthetjük bármilyen idénygyümölccsel, illetve tehetünk rá zselét is (én ezt most kihagytam, mert nem rajongok érte igazán).
  • tepsi mérete: 24 cm
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 46 317
elküldve: 37
receptkönyvben: 407
elkészítve: 15/19
Facebookon megjelent: 1

szakács

Baklavaria

Mióta szakács: 2012.09.12.
54 recept

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu szo, 2017-05-06 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.05.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu p, 2017-05-05 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.05.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu v, 2016-05-08 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.05.07. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Amerelly
Amerellina / Amerelly h, 2013-05-20 21:25

miért van szükség letakarni? én rendes piskótaalapot csináltam, mert nem volt kekszem, de a túrós része teljesen a tied, hűtőben pihen már, de nincs letakarva, miért fontos? Csak mert én eddig egy túrós tortámat sem fedtem le és érdekel, hogy a letakarás hogy segíti a folyamatot. Remélem kapok rá választ :)

baklavaria
Baklavaria / baklavaria sze, 2013-05-22 15:45

Ja, annak nincs különlegesebb jelentősége, csak annyi, hogy ne vegye át a hűtő szagát :) Én legalábbis arra allergiás vagyok, de ízlések és pofonok :)
Remélem ízleni fog a süti, majd írj, hogy sikerült!

395