Epres charlotte - Eperbomba 2. recept

Epres charlotte - Eperbomba 2.
Epres charlotte - Eperbomba 2.
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom torta. Az elkészítése nem nehéz, de kicsit macerás. Ha vendégségbe visszük, tökéletes megoldás, hiszen a tálban szállítható, és elég a helyszínen kifordítani.:)

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Én Hulalával készítettem, tudom, sokan nagy ellenségnek tekintik a növényi tejszínt, de úgy gondolom, negyedévente megenni 1-2 szelet ilyen krémmel készült tortát nem probléma... Ebben a tortában egyáltalán nincs "műanyag" íze, és tuti, hogy megtartja az alakját.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Hulala receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres bombatorta, epertorta, tejszínes eperbomba, bombajó torta

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval keményre verjük, a sárgáját pedig a 6 ek cukorral verjük habosra.
  2. A cukros tojássárgáját beleforgatjuk óvatosan a felvert tojáshabba, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A masszát gáztepsibe simítjuk, és készre sütjük.
  4. A megsült (még forró) piskótát egy konyhakendő segítségével szorosan feltekerjük, és hagyjuk így kihűlni. Ha a piskóta kihűlt, óvatosan kitekerjük, eperlekvárral megkenjük, feltekerjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  5. Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, majd attól függően, milyen habot használunk, cukorral ízesítjük.
  6. A gyümölcs kb. 2/3 részét felkockázzuk, a maradékot villával összetörjük, nagy lyukú szűrőn átpasszírozzuk, majd a zselatint hozzáöntjük, elkeverjük, és lassú lángon felmelegítjük. (Vigyázzunk, hogy ne forrjon, mert a zselatin elveszti zselésítő képességét.)
  7. A tejszínbe beleforgatjuk a kihűlt eperzselét, majd a gyümölcsdarabokat is.
  8. Összeállítjuk a süteményt. Egy közepes méretű, félgömb alakú tálat folpack-kal kibélelünk, majd a piskótaszeletek szorosan egymás mellé rakosgatjuk. Amelyiket szükséges, kicsit lefaragjuk.
  9. Beleöntjük a krémet, tetejét elsimítjuk, és ha esetleg marad ki piskótaszelet, a krém tetejére rakosgatjuk.
  10. A tortát alufóliával letakarjuk, és pár órára vagy egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.
  11. Másnap a tortát egy kerek tálcára borítjuk, a tálat és a folpack-ot levesszük róla.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 45 823
elküldve: 31
receptkönyben: 677
elkészítve: 28/47
Facebookon megjelent: -

szakács

Angi

Mióta szakács: 2010.03.18.
25 recept

Hozzászólások (19)

Adroca
Adrocav, 2013-11-24 16:48

Nagyon szépen köszönöm a receptet!!!! Szuper lett! Gyors, egyszerű, finom! Kezdőknek is bátran ajánlott! :)

csincsike79
csincsike79szo, 2012-11-10 18:18

Nagyon klassz lett, most csináltam először! Nekem kevés lett a piskóta, sütöttem még egy 3 tojásosat az aljára és így elég lett! Köszi a receptet!!! :)

sonce85
sonce85p, 2012-09-14 10:50

Már régebben elkészítettem,de csak most jutott az eszembe,hogy megosztom a véleményemet :-)
Egyszerűen -nagyszerű!!!!Nagyon finom,nem túl édes könnyű desszert. Ebből a sütiből két szeletet is megettem egyszerre :-)

Köszönet érte!

Üdv.Adri

robertita87
robertita87p, 2012-08-31 22:14

Szia Angi!

Anyukám szülinapjára elkészítettem a tortádat. Kicsit féltem a Charlotte készítéstől, ez volt az első, de megérte a vesződést (és amúgy első olvasásra nehezebbnek tűnt az elkészítése, mint amilyen valójában volt), mert isteni finom lett, mindenkinek nagyon ízlett.
Én egyáltalán nem tettem plusz cukrot hozzá, de így is tökéletes volt az íze.

Üdv, Roberta

Sarolta.a
Sarolta.asze, 2012-05-09 17:21

Azt szeretném kérdezni,hogy az itt leírt piskótához való mennyire elég?:D

n.betti
n.bettiszo, 2012-04-07 10:58

Párom névnapjára elkészítettem, és isteni finom lett.Az egész családnak ízlett és nagyon hamar elfogyott. Szuper recepet! :)

kkriszta
kkrisztap, 2012-01-13 11:23

Kedves Angi!

Nem tudnál valami irányt adni, hogy kb mekkora tálba csináljam? csak hogy ne legyen se kicsi, se túl nagy a kiszemelt... :D

Előre is köszönöm!
Kriszta

Angibangi
Angibangip, 2012-01-13 17:28

Szia!

Hűha, hát ez egy igen jó kérdés... :D A tál szájának átmérője kb 24 cm volt. Remélem tudtam segíteni, éppen nem tartózkodom azon a helyen ahol anno a torta készült

Angi

kkriszta
kkrisztap, 2012-01-13 22:19

Köszi:-) végül megcsináltam. Ugyan nem eperrel, hanem ilyen tecsós erdeigyümölcs kavarccsal, de jónak tűnt. Illetve olyan szempontból mégsem, hogy annyira lágy lett a krém, hogy a tetejébe belesüllyed a piskóta :-S úgyhogy oda végül nem került. Remélem nem az volt a gond, hogy lapzselatint használtam, ami végülis csak 10 gr, de 5-600 ml folyadékhoz írta. Nagyon remélem, hogy összekapja magát reggelig a hűtőben, mert Anyukám szülinapjára készült, holnapra..

Hsziszi
Hsziszik, 2011-11-08 08:53

Tegnap este megsütöttem a tortát. Nagyon finom lett. Én nagyon édes szájú vagyon. Szerintem a Hulala esetén kevés a 2 ek cukor. Az állaga tökéletes lett. Szépen kijött a formából.

dani725
dani725v, 2011-10-30 08:19

A piskótát meddig kell sütni? Ez a piskóta sütés nálam visszatartó tényező általában... :) előre is köszi :)

Bejjababy
Bejjababyszo, 2011-06-04 17:51

Elkészítettem a tortát, Anyu 55. szülinapjára. Isteni finom lett. Gratulálok a recepthez. :))

Baricsani
Baricsanisze, 2011-04-27 13:25

Elkészítettem húsvétra. Nagyon finom volt, pont ilyent kerestem. Köszönöm szépen!

Legfrissebb cikkek

Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
A főváros legizgalmasabb szabadtéri programja elé nézünk a budapesti italmérések gigászi főzőversenyén május elsején. A Kocsmajális hősies küzdelmet ígér bográcsok gyűrűjében.
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!
340