Epres charlotte - Eperbomba 2. recept

Kalória?
Epres charlotte - Eperbomba 2.
Epres charlotte - Eperbomba 2.
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom torta. Az elkészítése nem nehéz, de kicsit macerás. Ha vendégségbe visszük, tökéletes megoldás, hiszen a tálban szállítható, és elég a helyszínen kifordítani.:)

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Én Hulalával készítettem, tudom, sokan nagy ellenségnek tekintik a növényi tejszínt, de úgy gondolom, negyedévente megenni 1-2 szelet ilyen krémmel készült tortát nem probléma... Ebben a tortában egyáltalán nincs "műanyag" íze, és tuti, hogy megtartja az alakját.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
receptverseny: Hulala receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

epres bombatorta, epertorta, tejszínes eperbomba, bombajó torta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval keményre verjük, a sárgáját pedig a 6 ek cukorral verjük habosra.
  2. A cukros tojássárgáját beleforgatjuk óvatosan a felvert tojáshabba, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A masszát gáztepsibe simítjuk, és készre sütjük.
  4. A megsült (még forró) piskótát egy konyhakendő segítségével szorosan feltekerjük, és hagyjuk így kihűlni. Ha a piskóta kihűlt, óvatosan kitekerjük, eperlekvárral megkenjük, feltekerjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  5. Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, majd attól függően, milyen habot használunk, cukorral ízesítjük.
  6. A gyümölcs kb. 2/3 részét felkockázzuk, a maradékot villával összetörjük, nagy lyukú szűrőn átpasszírozzuk, majd a zselatint hozzáöntjük, elkeverjük, és lassú lángon felmelegítjük. (Vigyázzunk, hogy ne forrjon, mert a zselatin elveszti zselésítő képességét.)
  7. A tejszínbe beleforgatjuk a kihűlt eperzselét, majd a gyümölcsdarabokat is.
  8. Összeállítjuk a süteményt. Egy közepes méretű, félgömb alakú tálat folpack-kal kibélelünk, majd a piskótaszeletek szorosan egymás mellé rakosgatjuk. Amelyiket szükséges, kicsit lefaragjuk.
  9. Beleöntjük a krémet, tetejét elsimítjuk, és ha esetleg marad ki piskótaszelet, a krém tetejére rakosgatjuk.
  10. A tortát alufóliával letakarjuk, és pár órára vagy egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.
  11. Másnap a tortát egy kerek tálcára borítjuk, a tálat és a folpack-ot levesszük róla.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 52 626
elküldve: 31
receptkönyben: 717
elkészítve: 40/59
Facebookon megjelent: -

szakács

Angi

Mióta szakács: 2010.03.18.
25 recept

Hozzászólások (19)

Adroca
Adroca v, 2013-11-24 15:48

Nagyon szépen köszönöm a receptet!!!! Szuper lett! Gyors, egyszerű, finom! Kezdőknek is bátran ajánlott! :)

csincsike79
csincsike79 szo, 2012-11-10 17:18

Nagyon klassz lett, most csináltam először! Nekem kevés lett a piskóta, sütöttem még egy 3 tojásosat az aljára és így elég lett! Köszi a receptet!!! :)

sonce85
Sonce / sonce85 p, 2012-09-14 09:50

Már régebben elkészítettem,de csak most jutott az eszembe,hogy megosztom a véleményemet :-)
Egyszerűen -nagyszerű!!!!Nagyon finom,nem túl édes könnyű desszert. Ebből a sütiből két szeletet is megettem egyszerre :-)

Köszönet érte!

Üdv.Adri

robertita87
Robertita / robertita87 p, 2012-08-31 21:14

Szia Angi!

Anyukám szülinapjára elkészítettem a tortádat. Kicsit féltem a Charlotte készítéstől, ez volt az első, de megérte a vesződést (és amúgy első olvasásra nehezebbnek tűnt az elkészítése, mint amilyen valójában volt), mert isteni finom lett, mindenkinek nagyon ízlett.
Én egyáltalán nem tettem plusz cukrot hozzá, de így is tökéletes volt az íze.

Üdv, Roberta

Sarolta.a
Sarolta.a sze, 2012-05-09 16:21

Azt szeretném kérdezni,hogy az itt leírt piskótához való mennyire elég?:D

n.betti
n.betti szo, 2012-04-07 09:58

Párom névnapjára elkészítettem, és isteni finom lett.Az egész családnak ízlett és nagyon hamar elfogyott. Szuper recepet! :)

kkriszta
illalla / kkriszta p, 2012-01-13 10:23

Kedves Angi!

Nem tudnál valami irányt adni, hogy kb mekkora tálba csináljam? csak hogy ne legyen se kicsi, se túl nagy a kiszemelt... :D

Előre is köszönöm!
Kriszta

Angibangi
Angi / Angibangi p, 2012-01-13 16:28

Szia!

Hűha, hát ez egy igen jó kérdés... :D A tál szájának átmérője kb 24 cm volt. Remélem tudtam segíteni, éppen nem tartózkodom azon a helyen ahol anno a torta készült

Angi

kkriszta
illalla / kkriszta p, 2012-01-13 21:19

Köszi:-) végül megcsináltam. Ugyan nem eperrel, hanem ilyen tecsós erdeigyümölcs kavarccsal, de jónak tűnt. Illetve olyan szempontból mégsem, hogy annyira lágy lett a krém, hogy a tetejébe belesüllyed a piskóta :-S úgyhogy oda végül nem került. Remélem nem az volt a gond, hogy lapzselatint használtam, ami végülis csak 10 gr, de 5-600 ml folyadékhoz írta. Nagyon remélem, hogy összekapja magát reggelig a hűtőben, mert Anyukám szülinapjára készült, holnapra..

Hsziszi
Hsziszi k, 2011-11-08 07:53

Tegnap este megsütöttem a tortát. Nagyon finom lett. Én nagyon édes szájú vagyon. Szerintem a Hulala esetén kevés a 2 ek cukor. Az állaga tökéletes lett. Szépen kijött a formából.

dani725
dani725 v, 2011-10-30 07:19

A piskótát meddig kell sütni? Ez a piskóta sütés nálam visszatartó tényező általában... :) előre is köszi :)

Bejjababy
Bejjababy szo, 2011-06-04 16:51

Elkészítettem a tortát, Anyu 55. szülinapjára. Isteni finom lett. Gratulálok a recepthez. :))

Baricsani
Baricsani sze, 2011-04-27 12:25

Elkészítettem húsvétra. Nagyon finom volt, pont ilyent kerestem. Köszönöm szépen!

Legfrissebb cikkek

Töltsd meg a tésztád mindenféle jóval!
Töltsd meg a tésztád mindenféle jóval!
Mi a jó a rakott tésztákban? Hát, ki tudom fejteni, csak kicsit hosszabban. Ha idáig nem imádtátok, akkor majd meggyőzlek titeket! 
5+1 hétköznapi fogyókúracsapda
5+1 hétköznapi fogyókúracsapda
Attól, hogy valamit egészségesnek gondolunk, vagy annak mondják, nincs rá garancia, hogy fogyunk is tőle. Van, ami tényleg jótékony hatású, de nem határtalanul.
Szakénagykövetek Magyarországon
Szakénagykövetek Magyarországon
A hét főből álló küldöttség Japán tradicionális alkoholos italát, a szakét kívánja Európában megismertetni és népszerűsíteni.
Top 13 ötlet angol zellerre
Top 13 ötlet angol zellerre
Angol zeller, halványító zeller, szárzeller - sokféle néven fut ez a megosztó zöldségféle. Rendkívül változatosan felhasználható, ezt bizonyítja az alábbi receptválogatás is!
340