r
Nosalty Logó

Epertorta Peekaboo konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Peekaboo
Epertorta Peekaboo konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskótához

Krémhez

Mártogató

Dekorálás

Összesen 258 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskótához

Krémhez

Mártogató

Dekorálás

Összesen 2583 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskótához

Krémhez

Mártogató

Dekorálás

Összesen 180 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 258 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    114.8 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4565.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    1046 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1739 mg
  • Nátrium
    1531 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.6 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    584.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 2583 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Mártogató

Dekorálás

Elkészítés

Piskótához

  1. Előmelegítjük a sütőt! :) (ha nem ez az első pontom, én rendszeresen elfelejtem, és így nem jön fel rendesen)
  2. A tojásfehérjéket a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá felverjük.
  3. A tojások sárgáját felverjük, majda rétesliszttel, a sütőporral, az étkezési keményítővel, a natúr kakaóporralés egy csipet sóval összekeverjük
  4. Óvatosan összekeverjük ezt a két masszát, hogy ne törjük össze a felvert fehérjét.
  5. Kibéleljük sütőpapírral a tortaformát, és kb 30 percig sütjük 200 fokon (tűpróbáig).
  6. Miutánkihűlt, 2 részre vágjuk.
  7. Az epret megmossuk,és citromlével leturmixoljuk
  8. Elkészítjük a zselatint, amint kihűlt,folyamatos kevergetés mellett az eperpüréhez adjuk. Kihűlésig keverjük, nehogy összehúzza az epret.
  9. Kemény habbá verjük a hulala tejszínt, majd óvatosan beleforgatjuk az epres szószt.
  10. Nekiállunk a tortának: alulra kerül egy réteg kakaós piskótalap, erre kenjünk az epres krém 1/3-át.
  11. Majd erre kerül egy sor mártogatott babapiskóta, amire a következő 1/3-a kerül, és lezárjuk a kakaós piskóta másik felével.
  12. A tetejét megkenjük a krém maradék 1/3-ával, annyi krémet hagyunk, hogy az oldalára, és díszítéshez maradjon egy kevés.
  13. Miután bekentük a torta oldalát krémmel, egymás mellé rásorakoztatjuk a babapiskótát, majd egy szalagot rákötünk.
  14. A maradékkrémethabzsákba töltjük, és tetszés szerint díszítjük a torta tetejét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4410
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Peekaboo 8 recept

Pár éve ez volt anyukám anyák napi ajándéka.  Igazán mutatós :)

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Mártogató

Dekorálás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?