r
Nosalty Logó

Eperpudingos gitár torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Eperpudingos gitár torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 1316 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 7896 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 284 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1149.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.4 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    409 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 1316 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    101.7 g

Zsír

  • Összesen
    262.9 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6896.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1940 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    2405 mg
  • Nátrium
    2206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1304.6 g
  • Cukor
    1036 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2484 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    1485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2462 micro
Összesen 7896 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 284 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát: A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, majd lassan belekeverjük a lisztet és a sütőport is
  2. A masszát nagy, téglalap alakú sütőformában megsütjük.
  3. Ha megsült, sablon alapján kivágjuk a gitár törzsét, nyakát, fejét.
  4. Következik a krém elkészítése: A pudingport kevés tejjel csomómentesen elkeverjük.
  5. Majd a többi tejjel felforraljuk, folyamatos keverés mellett.
  6. Ha a puding kihűlt, hozzáadjuk a cukrot, és a kockára vágott vajat.
  7. Majd a piskótadarabokat középenszétvágjuk, és bekenjük a krémmel. Vékonyan megkenjük kívülről is, minden oldalát, hogy afondantrátapadjon.
  8. Elkészítjük a fondant: Mikróban megmelegítjük a pillecukrot, jól kikent margarinos, magas falú tálban.
  9. Alaposan összedolgozzuk a porcukorral, hogy nyújtható állagú legyen, ételfestékkelszínezzük.
  10. Kinyújtjuk vékonyra porcukrozott asztalon (hogy ne tapadjon le), ésráillesztjüka tortára.
  11. Díszítjük kedvünk szerint, ahogyan egy gitár igazából kinéz.:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7908
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Páromnak készítettem születésnapjára. 

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek