r
Nosalty Logó

Epermisu 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Receptműves
Epermisu 2.
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 730 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2919 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 255 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.4 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 730 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    128.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    774.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.7 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    391 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 2919 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    67.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olvasszuk ki az epret, és tegyük külön edénybe a leszűrt levét és a gyümölcsöt.
  2. A lébe tegyünk 1-2 ek cukrot és a vaníliás cukrot, és kevergessük, amíg felolvad (ez lesz a mártogató lé).
  3. A leírás szerint főzzük meg a pudingot, és tegyük félre hűlni.
  4. A gyümölcsöt turmixoljuk le, adjuk hozzá a mascarpone-t, és a pudingot (ne legyen meleg, mert összerántja a krémet), keverjük össze alaposan.
  5. A babapiskótákat egyesével nyomjuk a mártogató lébe (fedje el) 2-3 másodpercre (ne áztassuk el, még a krémből is szív fel nedvességet), és egymás mellé sorakoztatva, tegyük a tál aljába.
  6. Felezzük el a krémet, és terítsük el egyenletesen az alsó piskótarétegre.
  7. A második sor piskótát ugyanúgy mártsuk a lébe, és tegyük egymás mellé, majd fedjük be egyenletesen a maradék krémmel.
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14920
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 14.

Ajánló

Mascarpone helyett natúr krémsajt is használható. Házi babapiskótával is készíthetjük. Díszítésként használjunk reszelt fehér csokoládét vagy aprított mandulát, friss epret. A képen látható sütemény teljes kiőrlésű babapiskótából készült.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Rózsaszín, édes, krémes, egy pohár kellemesen hűs pezsgő, és minden adott a romantikához... Kivételesen fagyasztott gyümölcsből javaslom, nemcsak azért, mert épp nincs eperszezon (legalább is itthon), hanem azért is, mert felolvadva a leve kiváló a mártogatóhoz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!