Epermisu 2. recept

Epermisu 2.
Epermisu 2.
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rózsaszín, édes, krémes, egy pohár kellemesen hűs pezsgő, és minden adott a romantikához...
Kivételesen fagyasztott gyümölcsből javaslom, nemcsak azért, mert épp nincs eperszezon (legalább is itthon), hanem azért is, mert felolvadva a leve kiváló a mártogatóhoz.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mascarpone helyett natúr krémsajt is használható. Házi babapiskótával is készíthetjük. Díszítésként használjunk reszelt fehér csokoládét vagy aprított mandulát, friss epret.
A képen látható sütemény teljes kiőrlésű babapiskótából készült.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres tiramisu, mascarpone-s-epres rakott babapiskóta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olvasszuk ki az epret, és tegyük külön edénybe a leszűrt levét és a gyümölcsöt.
  2. A lébe tegyünk 1-2 ek cukrot és a vaníliás cukrot, és kevergessük, amíg felolvad (ez lesz a mártogató lé).
  3. A leírás szerint főzzük meg a pudingot, és tegyük félre hűlni.
  4. A gyümölcsöt turmixoljuk le, adjuk hozzá a mascarpone-t, és a pudingot (ne legyen meleg, mert összerántja a krémet), keverjük össze alaposan.
  5. A babapiskótákat egyesével nyomjuk a mártogató lébe (fedje el) 2-3 másodpercre (ne áztassuk el, még a krémből is szív fel nedvességet), és egymás mellé sorakoztatva, tegyük a tál aljába.
  6. Felezzük el a krémet, és terítsük el egyenletesen az alsó piskótarétegre.
  7. A második sor piskótát ugyanúgy mártsuk a lébe, és tegyük egymás mellé, majd fedjük be egyenletesen a maradék krémmel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 173
elküldve: 1
receptkönyvben: 213
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Krampusz53
Krampusz53 Thu, 2012-02-23 19:01

Kedves Memi!
Ezer köszönet és így ez lesz a vasárnapi családi ünnepi ebéd desszertje!!!
Anikó

Krampusz53
Krampusz53 Thu, 2012-02-23 12:34

Kedves Receptműves!
Érdeklődni szeretnék, hogy szerinted puncs ízű pudingporral is működik-e, vagy az íze miatt jobb a vaníliás?
Köszönettel

Receptműves
Receptműves / Receptműves Fri, 2011-04-15 14:32

Alminszka, nem használok főzés nélküli pudingot, így nem ismerem, igazából főzős pudingot is csak ritkán, de még soha nem volt probléma, hogy összerántja a krém. Kezdőbbeknek írtam tanácsként, hogy ne tegye bele forrón.
Üdv, Memi

Alminszka
Alminszka Thu, 2011-04-14 21:06

Én a sima tiramisuhoz főzés nélküli pudingot használok, azzal nincs gond, hogy melegen összerántja-e a krémet :)

Kremy
Kremy / Kremy Thu, 2011-04-14 17:37

Teljes őrlésű babapiskótát hol szoktál venni? Én nem láttam még sehol :(

730