r
Nosalty Logó

Eperlekvár és szörp Brigi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Brigi
Eperlekvár és szörp Brigi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1301 kcal
  • 0% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 13019 kcal
  • 0% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 0% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.3 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    358.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 1301 kcal
  • 0% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2322.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    678 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    931 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3343.4 g
  • Cukor
    3221 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    3580.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2306 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    922 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    997 micro
Összesen 13019 kcal
  • 0% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gyümölcsöt megmossuk, majd kissé összetörjük/negyedekbe vágjuk és egy fazékba tesszük, összekeverjük a cukorral, majd legalább 2 órára lefedve félretesszük.
  2. Miután eleget állt és a gyümölcs levet engedett, kis lángon elkezdjük melegíteni, hogy még több levet engedjen. Kb. 30 perc melegítés után a keveréket leszűrjük, a gyümölcsöt visszatesszük a fazékba, a cukros levet pedig egy másik fazékba külön forralni kezdjük, további 1 kg cukrot teszünk hozzá, és 1 citrom levét vagy 1 kk citromsavat. Ez idő alatt a megmaradt gyümölcsöt ismét feltesszük főni, szükség esetén egy pici vízzel felengedjük, egy citrom levét hozzátesszük vagy 1 kk citromsavat, és pépesre főzzük.
  3. A kész szörpöt tartósítószer hozzáadásával üvegekbe töltjük, és ugyanezt tesszük a kész lekvárral. Tehetünk bele kevés borkősavat is, így élénkebb pirosas színét hosszú időn keresztül megtartja.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 58317
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 25.

Receptkategóriák

Ha kevesebb eperhez is jutunk, így ezzel a módszerrel kétféle végterméket tudunk kreálni, viszonylag egyszerűen és kis idő alatt, hisz a szörp elkészül a gyümölcs cukros levéből, a megmaradt gyümölcshús pedig alkalmas arra, hogy lekvár, vagy akár dzsem legyen belőle. A módszert más gyümölcsökhöz is lehet alkalmazni, próbáltam már meggyel, és málnával is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek